Keskusjärjestö ehdottaa ministeriölle museotaksien kieltämistä – ”pissimme omiin muroihimme” - Autot - Ilta-Sanomat

Keskusjärjestö ehdottaa ministeriölle museotaksien kieltämistä – ”pissimme omiin muroihimme”

Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto SAHK ry on esittänyt liikenne- ja viestintäministeriölle säädösmuutosta, jolla kiellettäisiin museoautojen käyttö ammattiliikenteessä.

27.2.2017 15:47

Yhteydenotto lainvalmistelijaan liittyy erityisesti digitalisaation mahdollistamiin kyytivälityspalveluihin sekä lain määrittelemiin taksilupavaatimuksiin, joista jälkimmäistä on ollut mahdollista kiertää museoajoneuvostatuksen omaavalla ajoneuvolla.

Käytännössä pykälät ovat mahdollistaneet taksin ajamisen ilman taksilupaa, kunhan taksiauto on vain ollut yli 30-vuotias ja katsastettu museoajoneuvoksi.

Lopputuloksena Suomeen on syntynyt ilmiö, jossa eriasteiset yrittäjät ovat ensin hankkineet lähinnä 1970- ja 80-lukua edustavia museoajoneuvoja ja sitten alkaneet ajaa kyseisellä kalustolla ammattimaisesti taksia.

Esimerkkinä ensimmäiset W124 -korimallin Mercedes-Benzit ovat jo hetken aikaa olleet museoiässä.

Esityksellään SAHK ry haluaa aktiivisesti tukkia tämän porsaanreiän, josta yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Esko Huttunen toteaa järjestön Automobiili-lehdessä näin:

– Laillista tai ei, joka tapauksessa museoajoneuvon päivittäinen ja ammattimainen käyttö liikenteessä on vastoin niitä periaatteita, joilla liikenneministeriö aikanaan hyväksyi museoajoneuvokäsitteen, Huttunen perustelee ministeriöön lähetettyä lausuntoa ja jatkaa:

– Mielestäni meidän (museoajoneuvojen käyttäjien ja alan harrastajien) tulisi pitää sovituista periaatteista, koska muuten on olemassa riski, että pissimme jatkossa omiin muroihimme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?