Autosi tunnistaa pian mielialasi ja voi piristää päivääsi kertomalla vitsin - Autot - Ilta-Sanomat

Autosi tunnistaa pian mielialasi ja voi piristää päivääsi kertomalla vitsin

Asiantuntijat ennustavat, että tulevaisuudessa autot voivat myös tunnistaa mielialamme.

Pian Fordin Sync 3- järjestelmäkin vaikuttaa vanhalta, jos valmistajan uudet hankkeet edistyvät.

22.2.2017 14:35

Elokuvassa Her Scarlett Johanssonin esittämä virtuaalinen assistenttijärjestelmä Samantha totteli Theodore Twomblyn jokaista käskyä. Samantha oppi tuntemaan Theodoren mielialat, tarpeet ja halut hänen äänensä perusteella. Tulevaisuudessa autosi voi tehdä jotain samanlaista.

Asiantuntijat ennustavat, että tulevaisuudessa autot voivat myös tunnistaa mielialamme. Vuoteen 2022 mennessä lähes 90 prosentissa uusista autoista odotetaan olevan puheentunnistusominaisuus ja jopa 75-prosenttisesti uusiin autoihin on saatavilla pilvipohjainen ääniohjaus, autonvalmistaja Ford kertoo.

Kehittyneet järjestelmät voivat oppia millaisesta musiikista pidämme stressaantuneina ja milloin on vain parasta olla hiljaa.

– Kehitämme parhaillaan empaattista autoa, joka voi kertoa vitsin piristääkseen tai neuvoa tarvittaessa, muistuttaa syntymäpäivistä ja pitää kuljettajan hereillä pitkän ajomatkan aikana, Nuance Communicationsin Fatima Vital sanoo.

Nuance Communications on auttanut Fordia kehittämään autojensa SYNC-järjestelmän puheentunnistusta.

Ford paljastaa ensi viikolla maailman suurimmassa mobiilialan tapahtumassa Mobile World Congressissa Barcelonassa seuraavat mobiili- ja liitettävyysteknologian kehitysaskeleensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?