Viisi pointtia uudesta Honda Civicistä – katso video - Autot - Ilta-Sanomat

Viisi pointtia uudesta Honda Civicistä – katso video

Julkaistu: 22.2.2017 19:16

Honda on suunnitellut uuden Civicin puhtaalta pöydältä ja kasvattanut sitä joka suuntaan.

1) Kymmenenteen sukupolveen ehtinyttä Honda Civiciä on myyty maailmanlaajuisesti jo lähes 20 miljoonaa kappaletta. Ensimmäiset Honda Civicit saapuivat Suomeen vuoden 1973 alussa, minkä jälkeen niitä on rekisteröity maassamme yli 60 000 kappaletta.

2) Uuteen Civic-sukupolveen Honda on investoinut enemmän kuin yhteenkään aiempaan malliinsa. Panostuksen tuloksena on urheilullinen ja tilava uutuus perheautoluokkaan.

3) Honda starttaa malliston kahdella eri moottoriversiolla, jotka molemmat ovat täysin uusia. Kolmisylinterinen, yksilitrainen ja turboahtimella 129 hevosvoimaa kehittävä pikkulohko kulkee varsin taloudellisesti, mutta sen melutaso erityisesti kiihdytyksissä lähes huumaa korvia.

Isompi nelisylinterinen, puolitoistalitrainen turbomoottori tuottaa 182 hevosvoimaa ja käy ”pikkuveljeään” pehmeämmin.

Kummankin koneen yhteyteen saa molemmat vaihteistovaihtoehdot: sekä kuusiportaisen ja sulavaliikkeisen manuaalin että CVT-automaatin.

4) Honda on suunnitellut Civicin puhtaalta pöydältä. Aiempaa pidempi ja leveämpi kori yhdessä kasvaneen akselivälin kanssa tarkoittaa entistäkin suurempia sisätiloja. Vaikka kori on vähän matalampi, pääntilat ovat ennallaan tai kasvaneet, sillä kuljettaja istuu 35 mm alempana kuin ennen.

5) Ensitestin yhteydessä Honda pudotti myös mielenkiintoisia uutisia tulevista Civic-versioistaan. Sedan tuodaan myyntiin myöhemmin tänä vuonna ja raju Type R ensi vuoden puolella. Sen sijaan farmariversiota autosta ei ole enää luvassa lainkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?