LVM: Pysäköinti nokka tulosuuntaan sallitaan, lukuisia nopeusrajoituksia lievennetään - Autot - Ilta-Sanomat

LVM: Pysäköinti nokka tulosuuntaan sallitaan, lukuisia nopeusrajoituksia lievennetään

Tieliikennelain kokonaisuudistus on edennyt lausuntovaiheeseen. Luvassa on melkoinen joukko uudistuksia, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö.

Uudessa laissa ollaan esimerkiksi kevytperäkärryjen nopeusrajoitus nostettaisiin 100 kilometriin tunnissa.

15.2.2017 11:27

Voimassa oleva laki on vuodelta 1981 ja sitä täydentävät lukuisat asetukset eri vuosilta. Lakia on muutettu useita kymmeniä kertoja.

Nyt lausuntokierrokselle lähetettävässä luonnoksessa normisto on koottu tiiviimmin yhteen ja yksittäisten säännösten määrää on vähennetty.

Käytännössä uudessa tieliikennelaissa ollaan sallimassa esimerkiksi ajoneuvon pysäköinti kulkusuunnassa myös vasemmalle puolelle tietä.

Kaksisuuntaisella tiellä pysäköinti tien vasempaan reunaan on jo sallittua muun muassa Norjassa, Virossa ja useissa Keski-Euroopan valtiossa. Vasemmalle pysäköinnin etuina on mm. se, että käytännön avulla voidaan helpottaa jakeluliikennettä.

Lisäksi vasemmalle pysäköinnillä voisi helpottaa latauspisteen saavutettavuutta eli käytännössä sähköauton lataamista kadun varressa.

Paketti- ja matkailuautoille sekä peräkärryn vetäjille lievennyksiä

Myös pakettiauton ja matkailuauton ajoneuvokohtaisista 80–100 km/h:n nopeusrajoituksista luovuttaisiin ja alle 750 kilon keskiakseliperävaunun vetonopeus nostettaisiin 100 kilometriin tunnissa.

Uusissa säädöksissä uudet nopeat traktorit rinnastettaisiin kuorma-autoihin. Taksinkuljettajalle, katsastajalle ja traktorin kuljettajalle tulisi turvavyön käyttövelvollisuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?