Pikkuautoluokkaan lisää pöhinää: Seatin upouusi Ibiza näyttää onnistuneesti tyylitellyltä - Autot - Ilta-Sanomat

Pikkuautoluokkaan lisää pöhinää: Seatin upouusi Ibiza näyttää onnistuneesti tyylitellyltä

Täydellisen muodonmuutoksen kokenut Seat Ibiza on uusi luku automerkin historian suurimmassa malliuudistuksessa.

Kolmiomaiset valot tekevät Ibizasta helposti tunnistettavan. Kylkien pokkaukset ovat havaittavasti terävät.­

2.2.2017 7:45

Leonin ja Atecen jälkeen Seat mylläsi pikkuautoluokkaan kuuluvan Ibizan aivan uusiksi. Ilta-Sanomat oli paikalla, kun auto esiteltiin Barcelonassa.

Ibiza on Volkswagen-konsernin ensimmäinen malli, jossa käytetään uutta modulaarista MQB-A0-alustaratkaisua. Se mahdollisti muun muassa sisätilojen kasvattamisen. Näin esimerkiksi Ibizan tavaratila on suurentunut 63 litraa, mikä tekee siitä tehtaan mukaan luokkansa suurimman (355 litraa).

Ibizan kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat jo tuttuja Leonista ja Atecasta, mutta ne ovat harvinaisia b-segmentin kokoluokassa. Ibizassa on automaattinen hätäjarrutustoiminto, ruuhka-avustin, mukautuva vakionopeudensäädin, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, uuden sukupolven etu- ja takapysäköintitutkat sekä peruutuskamera ja 8-tuumainen kosketusnäyttö lasipaneelilla. Ibizaan on saatavilla nyt myös ensimmäistä kertaa älypuhelimen langaton lataus. Saatavissa on myös online-palveluita, kuten Seat Full Link -palvelu, joka sisältää Mirror Link -, Apple CarPlay - ja Android Auto -palvelut.

Takaluukusta kelpaa pikkuautoonkin nyt pakata tavaraa.­

Vastaisuudessa Ibiza on aina viisiovinen. Suomen markkinoille se tulee alkukesällä 2017. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Ilta-Sanomat kertoo perjantaina paperilehdessä lisää Ibizan moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehdoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?