Onko sinulla alle 10-vuotias auto? Näin voit saada osan sen laskennallisesta arvosta suoraan tilillesi – HS: Autoveropykälissä porsaanreikä - Autot - Ilta-Sanomat

Onko sinulla alle 10-vuotias auto? Näin voit saada osan sen laskennallisesta arvosta suoraan tilillesi – HS: Autoveropykälissä porsaanreikä

Uuden auton oston yhteydessä maksetun autoveron voi saada tietyin ehdoin myös takaisin, kertoo Helsingin Sanomat.

Kuvassa osa Suomenlinnan tullimuseon autoveronäyttelyä vuonna 2016.

27.1.2017 14:05

Jos auto on viety pysyvästi käyttöön ulkomaille, siitä on mahdollista hakea verottajalta vientipalautus. Auton rekisteröiminen ulkomaille on verottajan mielestä riittävä osoitus tästä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

HS:n aiheesta kertova, painetussa lehdessä otsikolla ”Porsaanreikä olisi auttanut auton ostajia” nimetty juttu liittyy julkisuudessa kansalaisten mieliä sekoittaneeseen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) ns. liikenneverkkoselvitykseen, jonka myötä tapetille nousi myös autoveron sataprosenttinen poisto.

Helsingin Sanomien mukaan uuden auton ostaneista ”melkein kuka tahansa” olisi saanut autoveronsa suurilta osin takaisin, vaikka autovero olisikin selvityksen myötä hävinnyt.

Apuun olisi tullut niin sanottu autoveron vientipalautus

– Mikäli asiakas olisi ostanut auton, olisimme voineet ostaa asiakkaalta auton takaisin joulukuussa 2017. Sitten olisimme poistaneet auton Suomen rekisteristä, myyneet sen ulkomaille ja rekisteröineet sinne, Luxury Collection by Auto-Outletin toimitusjohtaja Jukka Sinisalo kertoo HS:lle.

Vientipalautuksen määrä perustuu auton senhetkiseen arvoon, eli uuden auton autoveroa ei saa sellaisenaan takaisin kun auton ajaa ulos kaupasta, mutta valtaosan kyllä.

– Tämän jälkeen olisimme ostaneet saman auton takaisin verottomana Suomeen, rekisteröineet sen Suomeen ja myyneet auton takaisin sen aikaisemmalle omistajalle ilman autoveroa, Sinisalo jatkaa konstista.

Liikenneverkkoyhtiöidean kaatumisesta huolimatta kuka tahansa voi anoa autoveronsa palauttamista.

Ehtona on paitsi auton myyminen ulkomaille, myös se, että auton on oltava alle 10 vuotta vanha ja verotettu Suomessa. Lisäksi alle 500 euron autoveroa ei palauteta ja auton ensimmäisen veronmääräytymispäivän täytyy olla 1.4.2009 tai myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?