Miten käy harraste- ja museoautojen Live Oy:ssä? Kansanedustaja VU:lle: ”Nyt on hyvä käydä avoin keskustelu ” - Autot - Ilta-Sanomat

Miten käy harraste- ja museoautojen Live Oy:ssä? Kansanedustaja VU:lle: ”Nyt on hyvä käydä avoin keskustelu ”

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen vaatii museorekisterin rinnalle erillistä harrasteajoneuvoluokkaa.

Kansanedustaja, kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja/yrittäjä Timo Heinonen (kok).

20.1.2017 10:21

– Museoautot ja esimerkiksi kaikki riittävän vanhat autot tulisi vapauttaa vuotuisista veroista kokonaan. Nämä autot näyttelevät pientä osaa kokonaisuudessa ja autojen pelastamiseksi ja historian vaalimiseksi tämä olisi pieni kädenojennus kalliissa työssä, Heinonen (kok) toteaa Verkkouutisille.

Heinosen lauseiden taustalla on liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) eilinen esitys autoilun verotusmuutoksista. Se on paitsi ehtinyt sekoittaa autokaupan, myös nostanut avoimesti pöydälle koko Suomen autoverotusjärjestelmän mylläämisen.

Niin sanotussa museorekisterissä on tällä hetkellä vajaat 40000 ajoneuvoa. Erilaisia harrasteajoneuvoja löytynee maasta lisäksi moninkertainen määrä.

– Pitäisi luoda malli, missä tällaiset autot voisivat olla harrasteajoneuvorekisterissä ja siirtokilvistä kehiteltävällä mallilla useampi auto samojen kilpien alla toki aina vain yksi kerrallaan ajossa, Heinonen esittää ja jatkaa:

– Nyt on hyvä käydä avoin keskustelu siitä, miten autoilua tulevaisuudessa verotetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?