Ministeriön paperissa erikoinen valvontakeino: Postiautot ja taksit vahtimaan kansalaisten tienkäyttömaksuja! - Autot - Ilta-Sanomat

Ministeriön paperissa erikoinen valvontakeino: Postiautot ja taksit vahtimaan kansalaisten tienkäyttömaksuja!

Liikenneministeriön selvityksen mukaan kuljetusyritykset olisivat viranomaisten ohella varteenotettava vaihtoehto kansalaisten tienkäyttömaksun valvomiseen.

19.1.2017 11:33

Liikenneverkkoyhtiöselvitys korostaa, että käyttömaksujen valvonta on erityisen tärkeää, jotta voidaan varmistua siitä, että kaikki tienkäyttäjät osallistuvat maksujensa maksamiseen siten kuin ministeriö on suunnitellut.

Käytännössä maksujen valvonnassa ja pummien käräyttämisessä haluttaisiin käyttää liikutettavia laitteita, joita voitaisiin asentaa alihankintaperustaisesti myös ulkopuolisten toimijoiden käyttämiin ajoneuvoihin.

Sellaisia voisivat viranomaisten ohella olla myös yksityiset yritykset.

 

”Tällaisia toimijoita voisi olla esimerkiksi Posti Oy, eri viranomaiset ja erilaiset kuljetusyritykset, joiden ajoneuvoihin liikutettavat ajoneuvolaitteet voitaisiin asentaa.”, tieverkon yhtiöittämisraportti kertoo ja jatkaa:

”Tällöin yhtiön ei olisi välttämätöntä itse hankkia työvoimaa valvontatehtävien hoitamiseen tieverkolla. Lailla velvoitettaisiin siihen, että mahdollista alihankintaa koskisivat samat yksityisyyden suojaa koskevat periaatteet kuin mitkä koskevat myös liikenneverkkoyhtiön toimintaa.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?