Polttoainefirma repäisee upouudella mallilla: Tankkaa autoasi puolitoista vuotta kiinteällä kk-hinnalla

Suomalainen energiayhtiö Gasum tuo markkinoille täysin uuden tavan hinnoitella polttoainetta.

16.1.2017 9:23

Kaasuautoiluun alkuvuodesta 2017 siirtyvät uudet yksityisautoilijat voivat nimittäin tankata jatkossa maakaasua 69 euron tai biokaasua 89 euron kiinteällä kuukausihinnalla.

Kuukausiperusteinen hintamalli helpottaa vuotuisten polttoainekustannuksien arvioimista ja kannustaa yksityisautoilijoita siirtymään vähäpäästöiseen autoiluun, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Kampanjaan osallistuvat asiakkaat voivat tankata kiinteällä kuukausihinnalla kaikkiaan puolentoista vuoden ajan.

Uusi kuukausiperusteinen hinnoittelumalli tulee perinteisen kaasun tankkausmäärään pohjautuvan hinnoittelun rinnalle.

Hintaedun piiriin kuuluvat kaikki autoliikkeiden myymät, yksityishenkilöiden ostamat (uudet tai käytetyt) sekä maahantuomat käytetyt kaasuautot. Sopimuskauden jälkeen kaasua voi tankata normaaliin hintaan.

– Gasum haluaa palvella asiakkaitaan uudella tavalla ja tuoda saataville markkinoilta vielä puuttuvan, vaivattoman polttoaineen hinnoittelumallin, jonka avulla on jo etukäteen mahdollista arvioida vuosittaiset polttoainekustannukset, kertoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Paljonko kaasuauto kuluttaa? Entä mikä on toimintamatka?

Gasum on laskenut, että jos keskikokoista autoa tankkaa 10 eurolla, pääsee bensiinillä 135 kilometriä ja dieselillä 184 kilometriä, kun taas biokaasulla pääsee 202 kilometriä ja maakaasulla jopa 241 kilometriä.*

Yhdellä kaasutankillisella ajaa noin 400 kilometriä ja kaikissa kaasuautoissa on myös bensiinitankki, jolloin auton käyttösäde kasvaa jopa 1 300 kilometriin.

Erikoisen kampanjan ohella Gasum laajentaa myös kaasutankkausasemaverkostoaan. Uusia tankkausasemia tullaan avaamaan vuoden 2017 aikana Hämeenlinnaan, Poriin, Jyväskylään ja Vantaan Petikkoon. Suunnitteilla on myös muita kohteita.

Yhteensä yhtiö tulee rakentamaan 35 uutta tankkausasemaa seuraavien vuosien aikana. Tällä hetkellä Suomessa on 28 kaasutankkausasemaa.

* keskikulutus: 4,9 l bensiiniä / 3,9 l dieseliä / 3,4 kg kaasua, polttoainehinta: maakaasu 1,22 € / kg, biokaasu 1,47 € / kg, diesel 1,39 € / l ja bensiini 1,51 € / l. Dieselin ja bensiinin hintatiedot pk-seudun keskihinnan mukaan 5.1.2017. www.polttoaine.net

Aiempaa otsikkoa (Polttoainefirma repäisee upouudella mallilla: Tankkaa autoasi puolitoista vuotta niin paljon kuin haluat – hinta 69 euroa/kk!) täsmennetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?