Autot

Talouselämä: Veneveron pohja rapistuu – alus Virossa rekisteriin?

Julkaistu:

Liikennekaari
Hallituksen kaavailema veneveron pohja rapistuu kovaa vauhtia.
Talouselämä kertoo tänään, että uutena yrittäjänä on markkinoille tulossa Veneviroon.fi, joka tarjoaa mahdollisuutta rekisteröidä veneen Suomen sijasta Viroon. Palvelu myös järjestää myös veneiden talvisäilytyksen Virossa.

Vero on noin 150-300 euroa vuodessa. Veron on laskettu tuovan valtiolle noin 50 miljoonaa euroa. Ahvenanmaa on jo ilmoittanut suunnittelevansa siirtymistä rekisteröintikäytäntöön, joka poistaa rekisteröinnin suurelta määrältä huviveneitä.

Uusi venevero koskee kaikkia runkopituudeltaan vähintään 5,5 metriä pitkiä purje- tai moottoriveneitä sekä vesi­kulkuneuvoja, joiden moottoriteho on vähintään 52 hevosvoimaa.

– Veneilyharrastuksen kokonaiskustannuksissa 300 euroa ei ole paljon, mutta rekisteröimällä veneen Viroon voi säästää samalla tuhansia euroja vakuutuksissa ja talvisäilytyksessä, palvelun edustaja, Sami Parviainen kertoo tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomessa saa käyttää Virossa rekisteröityä venettä, mutta...

– Lain mukaan Suomessa asuvan omistajan ja haltijan on rekisteröitävä omistamansa vene Suomeen, sanoo veneiden rekisteröinnistä vastaavan Trafin yksikönpäällikkö Ville Räisänen sanoo Talouselämälle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt