Itsestään ajavien autojen kehitystä verhoaa salamyhkäisyys

Autojen automaatiokehitystä on verhonnut vuoden aikana todella paljon suurten kehittäjien, kuten Applen ja Googlen salamyhkäisyys.

Tästä se alkoi: Googlen autonomisten autojen kehitystyö on synnyttänyt kysymysmerkkejä.

2.1.2017 18:45

Google on kuitenkin yhtiöittänyt robottiautokehityksen omaan yhtiöönsä sekä toisaalta aloittanut yhteistyön Fiat-Chryslerin kanssa.

Apple on pitänyt oman kehityksensä tiukasti salassa, mutta yleisesti on arveltu teknologiavalmistajan neuvotelleen useampien perinteisten autonvalmistajien kanssa. Spekulaatioiden mukaan neuvottelut eivät ole tuottaneet hedelmää.

Toisaalta sekä perinteiset autonvalmistajat ja Tesla ovat vuoden aikana tuoneet paljon pienempiä autopilot-tyyppisiä päivityksiä autoihinsa. Uusien varusteiden ja ohjelmistopäivitysten lisäksi Ford on julkistanut tiukan tavoitteen tuoda ratittomat ja polkimettomat autot tuotantolinjalta ulos jo vuonna 2021. Uber ja Volvo ovat ajeluttaneet ihmisiä Yhdysvalloissa automaattisesti toimivilla XC90:illä, joskin vielä ihmisen tiukassa valvonnassa.

Lue Autotien koko artikkeli tästä.

Autotie.fi -palvelun tuottaa Netwheels Oy, joka on Sanoma Media Finland Oy:n ja autoalan yhdessä omistama IT-palvelutalo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?