Luokkansa halvimmat autot uudistuivat – tööttikin löytyy nyt ratista

Julkaistu:

Uusiutuminen
Dacian mallit uudistuivat ulkoa ja sisältä. Tööttikin löytyy nyt ratista.
Dacian mallisto uusiutuu. Voisi kuvitella, että muutokset näkyisivät myös hinnoissa.

Vaan eivätpä näy, sillä uusittujen mallien hinnat asettuvat tämän vuoden kampanjataksojen tasolle.

Dacian filosofia lähtee kolmesta pointista:
  • Dacia on aina kokoluokkansa edullisin.
  • Asiakkaille tarjotaan samalla luotettava ja nykyaikainen auto.
  • Malleihin ei tehdä radikaaleja muutoksia, jotka vanhentaisivat hetkessä olemassa olevien asiakkaiden autot.
Miten Dacia onnistuu tavoitteissaan? IS kävi ottamassa selvää asiasta Kroatiassa, jossa mallisto esiteltiin kansainväliselle lehdistölle.

Ensimmäinen pointti on helppo todistaa vilkaisemalla hinnastoon. Suomessa mallien hinnat alkavat 9 999 eurosta. Dacia Sandero Base jatkaa siis uudistusten jälkeenkin Suomen ainoana automallina, jonka hinta ilman toimituskuluja jää alle kymppitonnin.

Jos Dacian ostaja haluaa oikein törsätä, niin kalleimpiin Duster-malleihin voi upottaa 20 999 euroa.


Toisen teesin todistaa asiakastyytyväisyys. Vuonna 2009 Suomessa lanseerattu Dacia oli tyytyväisyystutkimuksessa (Bisnode, 2015) kolmas: ostouskollisuus 62,7 prosenttia. Merkin markkinaosuus on tällä hetkellä Suomessa 1,1 prosenttia. Kolmen vuoden takuu (tai 100 000 km) ei ole markkinoiden huikein, mutta merkityksensä silläkin varmasti on.


Romanialaislähtöisen automerkin ajattelumalli tuntuu toimivan muuallakin, sillä Euroopassa tämän vuoden aikana myynnin kasvua on kertynyt 11,1 prosenttia.

Markkinaosuus on joko kasvanut tai myyntiennätykset ovat paukkuneet 27 maassa niistä 44:stä, joissa merkki on saatavilla.


Kolmannen teesin mukaisesti nyt uudistuneet merkin pienimmät mallit ovat muuttuneet sekä sisältä että päältä, mutta muutokset ovat harkitun maltillisia.


Etu- ja takavalot on muotoiltu uusiksi. Jäähdyttäjän säleikkö ja puskurin muotoilu tuovat dynaamisempaa ilmettä keulaan. Sisustuksessa tuuletusventtiilit, mittarit, keskikonsoli, vaihteenvalitsin ja ovenkahvat ovat saaneet koristukseksi mattakromausta. Nelipuolainen ohjauspyörä on saanut parhaissa varustetasoissa pehmeää otetuntumaa korostavan viimeistelyn.


Myös verhoilumateriaaleja ja säilytystiloja on kohennettu. Sähköiset ikkunoiden säätimet ovat nyt asiakaspalautteen perusteella siirretty ovipaneeleihin.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt