TM: Näissä autoissa on eniten vikoja - Autot - Ilta-Sanomat

TM: Näissä autoissa on eniten vikoja

Eri merkkien välillä vikatiheydessä on eroja, mutta myös merkkien sisällä on suuria mallikohtaisia vaihteluja, Tekniikan Maailma raportoi.

Julkaistu: 14.12.2016 9:56

Tekniikan Maailma julkaisi vikatilaston, josta käy ilmi muun muassa se, että vikaherkiksi moititut ranskalaiset autot saavat nykyään suotta moitteita.

Alemman keskiluokan uusissa autoissa eniten vikoja tai puutteita löytyy vuosia markkinoilla olleista katumaastureista Mitsubishi Outlander, Honda CR-V, Nissan Qashqai, Škoda Yeti ja Volkswagen Tiguan.

Ylemmässä keskiluokassa viat kohdistuvat näihin: Ford Mondeo, Opel Insignia, Subaru Legacy ja Volkswagen Passat.

TM kiinnittää huomiota siihen, että uusissa ranskalaisissa autoissa ei ole nykyään enemmän vikoja kuin muissa autoissa keskimäärin. Saksalaisten ja japanilaisten merkkien osalta löytyy sekä vikaherkkiä että vähävikaisia malleja.

Vähävikaisia malleja löytyy kaikista kokoluokista. Pikkulautojen luokasta löytyy viisi mallia, joiden vikatiheys alittaa 15 prosenttia: Kia Rio, Hyundai i20, Peugeot 208, Renault Captur ja Škoda Fabia.

Alemmassa keskiluokassa vähävikaisten joukkoon kuuluvat Audi A3, Ford Focus, Hyundai i30, Kia Sportage, Mercedes-Benz A-sarja, Toyota Verso ja VW Golf Sportsvan/Plus. Ylemmissä luokissa Audi Q5 -katumaasturin ja Volvo V70/S80:n vikatiheys alittaa 15 prosenttia.

TNS Gallupin keräämä aineisto ei sisällä tietoja siitä, minkälaisista vioista tai puutteista on kyse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?