Uutuusauto sai Ruotsin poliisin testissä kaikkien aikojen parhaan arvosanan – ensi vuonna hälytysajoihin! - Autot - Ilta-Sanomat

Uutuusauto sai Ruotsin poliisin testissä kaikkien aikojen parhaan arvosanan – ensi vuonna hälytysajoihin!

Ruotsin poliisi ottaa upouuden Volvo V90:n käyttöönsä.

2.12.2016 14:20

Naapurimaamme virkavalta on ensimmäisenä ottanut Volvo V90 -mallin poliisiautokäyttöön. Liikenteessä poliisin teipeillä viimeistelty V90 nähdään ensi vuoden alussa.

Ruotsin poliisi vakuuttui V90:stä työvälineenä sen jälkeen, kun se oli saanut poliisin vaativissa ajotesteissä kaikkien aikojen parhaat arvosanat.

Volvon tiedotteen mukaan toisin kuin monissa muissa maissa Ruotsissa poliisiautoa pidetään myös työpaikkana. Hälytysajoneuvoihin kohdistuu eri tason vaatimukset kuin henkilöautoihin yleensä. Siksi suorituskyky, viihtyisyys, laatu ja ergonomia ovat tavallistakin merkittävämpiä asioita.

Poliisin testissä kiinnitettiin huomiota erityisesti jarrutuksiin, esteradasta suoriutumiseen, väistökokeeseen jarruttaen ja ilman sekä kovavauhtiseen hälytysajoon.

Volvo V90 sai poliisin testissä loppuarvosanaksi kiitettävän 9,2.

Ruotsissa poliisi on ajanut Volvolla vuodesta 1929. Volvo myy V90-mallia poliisiautoiksi myös muihin maihin. Viime vuosina Volvoja on käytetty poliisiautoina Norjassa, Italiassa, Iso-Britanniassa ja Hollannissa.

Vuoden Auto Suomessa 2017 -palkinnon Volvo S90/V90 sai viime kuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?