Gasum iloitsee hallituksen linjauksesta – aikoo rakentaa 35 uutta asemaa kaasuautoille

Viime viikolla julkistettu kansallinen energia- ja ilmastostrategia linjaa, että myös liikennekaasu on mukana kunnianhimoisten energia- ja ilmastotavoitteiden toteuttamisessa.

Kuvassa Gasumin Espoossa sijaitseva kaasutankkausasema.

29.11.2016 8:04

Strategian mukaan biokaasun tuotanto ja käyttö kasvavat merkittävästi lähivuosina, ja jatkossa biokaasulla on entistä keskeisempi rooli liikenteen polttoaineena.

Esimerkiksi kaasua jo pitkään kuluttajien autoihin myynyt Gasum on tyytyväinen siihen, että strategia linjaa biokaasun ympärille kehitettävää liiketoimintaa. Yhtiö aikookin rakentaa 35 uutta tankkausasemaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Vähintään 50 000 kaasuautoa 2030 mennessä

Hallituksen tavoitteena on, että Suomessa olisi vuonna 2030 vähintään 50 000 kaasukäyttöistä autoa. Strategiassa linjataan, että kivihiilen käytöstä luovutaan vuoteen 2030 mennessä.

Kuten strategia toteaa, kaasuinfrastruktuurin hyödyntäminen ja ylläpito kantaa myös siirtymäkauden yli, sillä sekä biokaasu että tulevaisuudessa myös synteettinen kaasu voivat hyödyntää samaa kaasuverkostoa.

Pitkällä aikavälillä kaasuverkkoa voidaan Gasumin mukaan hyödyntää myös uusiutuvan sähkön varastoinnissa niin sanotun power-to-gas -ratkaisun avulla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?