Yle: Mm. kevarit ja mopoautot säästymässä veronkorotukselta – tuleva maksu iskee siis prätkiin ja veneisiin suunniteltuakin kovemmin? - Autot - Ilta-Sanomat

Yle: Mm. kevarit ja mopoautot säästymässä veronkorotukselta – tuleva maksu iskee siis prätkiin ja veneisiin suunniteltuakin kovemmin?

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan kevytmoottoripyörien ja mopoautojen verotus ei olisikaan nousemassa kuten aiemmin on kerrottu, kertoo Yleisradio.

28.11.2016 12:43

– Asia on vielä kesken ja valmistelussa, mutta alustavia linjauksia on tehty, että pienempi pää, mopot ja kevytmoottoripyörät jäisivät ulkopuolelle ja siitä ylöspäin tulee vero, pääministeri Sipilä sanoi Ylelle keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Torniossa sunnuntaina.

Hallitus suunnittelee joka tapauksessa yhä rekisteröidyille veneille ja kevyille moottoriajoneuvoille kohdistettua vuosittaista veroa, jolla on ollut määrä kerätä noin 50 miljoonan euron vuosittainen tuotto.

Mikäli mainittu tuottotavoite pysyy ennallaan, kohdistuu se siis arvioituakin pahemmin mm. veneisiin, moottoripyöriin, moottorikelkkoihin sekä mönkijöihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?