Autot

Los Angelesin autonäyttely: Tässä on Jaguarin yllätyskonsepti – vetoaako viistoperä ostajiin?

Julkaistu:

los angelesin autonäyttely 2016
Jaguar on esitellyt nyt Los Angelesin autonäyttelyssä ensimmäistä kertaa I-Pace –nimisen konseptiauton. Se on tehtaalle yhtä aikaa kahden kokonaan uuden asian kokeiluversio.
I-Pace ei istu mihinkään Jaguarin aiemmin kokeilemaan autoluokkaan. Perinteisesti ylellisistä ja hieman urheilullisista sedaneista ja toisaalta maailmankuuluista urheiluautoista tunnettu brittimerkki tosin kohautti automaailmaa lanseeraamalla markkinoille F-Pace –nimisen katumaasturin.


Tuorein malli on kuitenkin loikkaus vielä enemmän tuntemattomalle alueelle. Jos nelivetoisen katumaasturin tekemiseen löytyy konsernin sisältä apuja Land Rover-osastolta, lienee Jaguar I-Pacen kanssa täysin omillaan. Lehdistötiedotteessa häveliäästi "viisipaikkaisesta urheiluautosta" puhuva Jaguar näyttää nimittäin haluavan uskotella asiakkailleen, että oikeasti viisioviselta hatchbackiltä näyttävä I-Pace istuu merkin nykymallistoon sujuvasti.

I-Pacen toinen taika on siinä, että kyseessä on täyssähköauto. Koko 90 kWh:n akkupaketti on sijoitettu tasaiseksi levyksi auton alustan alle, ja nelivetoista autoa kuljettavat kaksi 200-hevosvoimaista moottoria. Yhteistehoksi ilmoitetaan 400 hevosvoimaa, vääntömomentiksi muhkeat 700 Nm. Jaguar lupaa, että I-Pace kiihtyy nollasta sataan vaivaisessa neljässä sekunnissa.


Sähköautojen tapauksessa paljon puhuttava toimintamatka on jo nykytietojen valossa kohdallaan. I-Pacella pitäisi pystyä ajamaan yhdellä latauksella 500 kilometrin matka, ja akuston tyhjästä täyteen lataamiseen kuluu kaksi tuntia. Jaguar kertoo myös, että 80-prosenttisen latauksen saavuttaa 90 minuutissa. Ei aivan teslamaisia lukuja siis.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pelkästä konseptiautosta I-Pacen kohdalla ei ole kyse. Auton veikataan tulevan markkinoille jo vuoden 2018 aikana. Uutuus rakennetaan Magna Steyrin tehtailla Itävallassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt