Volkswagenilta uusi jättimaasturi – tällainen on uunituore Atlas, ei tule ollenkaan Eurooppaan? - Autot - Ilta-Sanomat

Volkswagenilta uusi jättimaasturi – tällainen on uunituore Atlas, ei tule ollenkaan Eurooppaan?

Volkswagen on viimein esitellyt uuden jättikokoisen katumaasturinsa, nimeltään Atlas. Pitkin syksyä vähitellen julkisuuteen vuodettu automalli paljastettiin Los Angelesin autonäyttelyssä.

24.11.2016 20:15

Volkswagenin mallistosta löytyi vielä muutama vuosi sitten melkoinen jättiläinen – jota ei myyty Euroopassa lainkaan. Volkswagen Routan –niminen tila-auto oli lähes 5,2-metrinen ja varustettu 3,6 – 4,0-litraisilla V6-moottoreilla.

Jos konsepti ei tunnu kovin tutulta tai eurooppalaiselta, ei ihme. Routan nimittäin oli uudelleen nimetty Chrysler Town & Country –tila-auto, joka valmistettiin luonnollisesti Yhdysvalloissa ja nimenomaan jenkkimarkkinoille. Sen valmistus kuitenkin päättyi kolme vuotta sitten.

VW Routan eli uudelleen nimetty Chrysler.

Nyt Volkswagen on esitellyt uuden lippulaivamallin isoja autoja janoaville markkinoille. Jos VW:n tähän asti mallistosta löytynyt Touareg-luksusmaasturi ei kokonsa (4,79 m) puolesta riitä, on nyt tarjolla vieläkin isompi vaihtoehto. Atlas-niminen, viisimetrinen jättiläinen on aina oletusarvoisesti seitsenpaikkainen.

Se tulee tarjolle kahdella moottorivaihtoehdolla: kaksilitrainen ja nelisylinterinen TSI tarjoaa 238 hevosvoimaa ja on etuvetoinen, kun taas 3,6-litrainen VR6-moottori tarjoaa 280 hevosvoimaa ja lisävarusteena myös nelivedon. Kumpikin siirtää voiman tien pintaan kahdeksanvaihteisen automaattivaihteiston kautta. Dieselversiota ei arvattavista syistä ole juuri tällä hetkellä suunnitelmissa.

Volkswagen Atlas on nyt suurin automalli, mitä merkki tarjoaa henkilöautopuolella. Se valmistetaan yhtiön Chattanoogan tehtaalla Tennesseessä, eikä se toistaiseksi tule myyntiin muualla kuin Yhdysvalloissa. Ensi vuoden lopulla Volkswagen suunnittelee vievänsä Atlasin myyntiin sekä Lähi-Itään että Venäjälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?