Kansanedustaja: Moottoripyörävero on susi – esittää itse vaihtoehdon - Autot - Ilta-Sanomat

Kansanedustaja: Moottoripyörävero on susi – esittää itse vaihtoehdon

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kannustaa hallitusta pohtimaan vielä uudelleen suunnitellun moottoripyöräveron mielekkyyttä.

Hallitus on suunnitellut, että uusi vero moottoripyörille ja veneille tulisi käyttöön ensi vuoden alkupuolella.

17.11.2016 9:09

Uudella verolla tavoitellaan yhdessä veneveron kanssa noin 50 miljoonan euron vuotuisia tuloja. Heinonen pitää tavoitetta moottoripyörien kohdalla mahdottomana ja vero käytännössä lopettaisi myös uusien pyörien myynnin ja laskisi näin muitakin verotuottoja.

– Ymmärrän hyvin maamme taloudellisen vaikean tilanteen ja sen, että veroillakin täytyy tuloja lisätä. Moottoripyörävero ei tule kuitenkaan lisäämään verotuloja vaan jopa laskemaan niitä mm. myynnin sakatessa, Heinonen sanoo.

– Minusta moottoripyörien kohdalla vero on ollut ideanakin alunperinkin jo susi syntyessään. Sitä on mahdoton kannattaa.

Heinonen esittää itse vaihtoehdon veron korvaamiseksi. Hän kannustaakin kokeilemaan moottoripyörien verotuksen keventämistä ja hakemaan sitä kautta lisää myyntiä ja lisää verotuloja.

Timo Heinonen

– Moottoripyörille suunnitellun veron on arvioitu vähentävän alalta työtä yli 300 hengeltä ja myös vähentävän entisestään uusien pyörien myyntiä ja pyörien käyttöä, ja tätä kautta pienenee niin alv-verotuotot kuin polttoaineverotuototkin.

Heinonen on valtiovarainvaliokunnan jäsen ja asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja sekä puolustusvaliokunnan jäsen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?