Autokauppaa aiotaan vauhdittaa ensi vuonna jopa 3 000 euron romurahalla – KL: Puolen vuoden mittainen kampanja alkaisi keväällä 2017 ja kestäisi yli kesän, suosisi yhtä autoryhmää - Autot - Ilta-Sanomat

Autokauppaa aiotaan vauhdittaa ensi vuonna jopa 3 000 euron romurahalla – KL: Puolen vuoden mittainen kampanja alkaisi keväällä 2017 ja kestäisi yli kesän, suosisi yhtä autoryhmää

Asiasta ensimäisenä kertoneen Kauppalehden mukaan romutuspalkkion saisivat uuden, alle 100 g/km päästävän auton ostajat. Tällä kertaa romurahan tarkka määrä riippuisi ennakkotietojen mukaan ostettavan auton päästöistä.

15.11.2016 14:06

– Kyllä meillä hirveä odotus on sen suhteen, että asia etenee, ja hallitus lähtisi tukemaan vanhan autokannan pois ottamista teiltä ja navetoiden takaa, Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa sanoo Kauppalehdelle.

Edellisessä romutuspalkkiokokeilussa päästörajana oli 120 g/km ja romutuspalkkion valtion maksama osuus oli kiinteästi aina 1000 euroa. Nyt näitä sääntöjä on tarkoitus rukata.

Uudessa romutuspalkkiokokeilussa palkkion suuruus määräytyisi nimittäin esityksen mukaan auton päästöjen mukaan siten, että nollapäästöisen eli käytännössä sähköauton ostamisesta saisi 3 000 euron palkkion. Virallisesti enemmän päästäviin käyttövoimiin päätyville palkkio olisi pienempi.

Uutta ”kolmen tonnin” romutuspalkkioesitystä käsitellään tänään tiistaina hallituksen talouspoliittisessa valiokunnassa.

Jos valiokunta hyväksyy ehdotuksen, päätyy romuraha myös ensi torstaina käsiteltävään valtioneuvoston täydentävään talousarvioesitykseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?