Renault Twizy: Kaksi tehovaihtoehtoa Suomeen keväällä 2017 - Autot - Ilta-Sanomat

Renault alkaa tuoda poikkeuksellista ajoneuvoa Suomeen – hinnat alkavat reilusta 12 000 eurosta

IS kokeili keväällä Suomeen saapuvaa sähköajoneuvoa, jonka voi rekisteröidä myös mopoautoksi.

Twizyllä on pituutta 2,34 ja leveyttä 1,24 metriä. Korkeuskaan ei ole ongelma: taivasta kohti nousevat ovet eivät kolahda parkkihalleissa kattoon.­

16.11.2016 7:55

Neljä pyörää, alhaalla oleva painopiste ja sähköistä menoa. Näillä eväillä matka etenee, mutta pienillä varauksilla.

Kuskin penkille pystyy vääntäytymään paksuissa talvitamineissakin, mutta takapenkillä saattaa jo hiukan ahdistaa. Twizy on luotu kesäisiin kaupunkeihin ja rantateille. Talvirenkailla varustettu Twizy selättää kyllä sohjon, mutta ikkunaton kulkuväline kelpaa Suomen marraskuussa vain lyhyeen testiajoon. Sormet ja otsa paleltuvat nopeasti, eikä ajaessa ole varmaankaan mukava lapioida sisään tunkevaa lumituiskua.

Pikkuruisesta sähköajoneuvosta on valittavana kaksi tehovaihtoehtoa, joista Twizy 45:n moottorin teho on neljä kilowattia. Sen voi rekisteröidä mopoautoksi.

Tehokkaampi Twizy 80 pitää sisällään 13 kilowatin sähkömoottorin. Huippunopeus on mallinimen mukaisesti 80 kilometriä tunnissa. Se rekisteröidään kevytnelipyöräksi, ja se vaatii B-ajokortin.

Optimaalisissa olosuhteissa akun kapasiteetti riittää 80 kilometrin ajomatkaan. Autoon integroitu latausjohto löytyy luukun takaa auton edestä. Pistorasiasta saatavalla 230 V -jännitteellä saadaan tarpeeksi suuri latausteho, jolloin akku latautuu kolmessa ja puolessa tunnissa.

Suomeen Twizyt tuodaan kevääksi Intens-varustelulla, johon kuuluvat muun muassa kevytmetallivanteet, lämmitettävä tuulilasi ja metalliväri. Alin hinta on 12 690 euroa. Tehokkaampi versio maksaa 13 990 euroa. Lisäksi tarjolla on tavarakuljetuksiin suunniteltu Twizy 80 Cargo, jossa takaistuin on korvattu kuormatilalla.

Uutisesta korjattu sähköteknisiä termejä. Suomessa pistorasiassa verkkojännite on 230 volttia, eikä 220, kuten uutisessa alun perin väitettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?