Kelpaisiko IS:n esittelemä Trump-mobiili Suomessa kilpiin? – näin Trafi arvioi - Autot - Ilta-Sanomat

Kelpaisiko IS:n esittelemä Trump-mobiili Suomessa kilpiin? – näin Trafi arvioi

Voisiko IS:n esittelemällä Trump-mobiililla ajaa suomalaisilla teillä. Voisi toki, mutta mitä ongelmia liikenteen turvallisuusvirasto Trafi siinä näkee?

Suomalaisomistuksessa oleva Trumpmobile oli valjastettu vaalityöhön Palm Beachin ja Lake Worthin alueella.

9.11.2016 7:01

Ilta-Sanomat uutisoi maanantaina Trump-mobiilista. Suomalaissyntyisen Jorma Purasen rakentama hirviöauto kampanjoi kiinteistömogulin puolesta.

Jorma Purasen rakentama 11-metrinen autohirvitys on kampanjoinut Donald Trumpin valinnan puolesta Floridassa. Hieman intialaisia, hyvin koristeltuja rekkoja yksityiskohdiltaan muistuttava kulkine on rakennettu kahdesta Mercedeksen S123-sarjan farmariautosta yhdistämällä ne.

Yhdysvaltojen huomattavasti Suomea suopeammat autonrakentelusäännökset näkyvät ja kuuluvat hyvin IS:n videolla: kahden autonkorin yhdistäminen saisi varmasti jo sinänsä kotimaisen katsastusinsinöörin purukumin putoamaan maahan. Lisäksi auton joulukuusimainen varustelu saisi takuulla negatiivista huomiota ainakin liikennevalvontaa suorittavilta poliiseilta.

Ilta-Sanomat kysyi Trafin osastopäällikkö Toni Pallaspurolta kommentteja auton mahdollisesta liikennekelpoisuudesta Suomessa.

Pallaspuron mukaan ”pelkästään kuvien pohjalta ei voi sanoa mitään varmaa, mutta todennäköisesti auton käyttöönotto ei Suomessa onnistuisi”.

Pallaspuron mukaan ainakin seuraavat seikat nousevat kuvien pohjalta esiin:

– Varustelun osalta auton massa on noussut todella paljon ja kantavuutta ei kenties ole enää yhtään tai auto voi painaa enemmän kuin sille sallittu massa.

– Lisäksi auton ohjausgeometria on muuttunut, hän sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?