Vuoden auto Suomessa 2017 – finalistit selvillä, tämä kärkikuusikko jatkaa toiselle kierrokselle - Autot - Ilta-Sanomat

Vuoden auto Suomessa 2017 – finalistit selvillä, tämä kärkikuusikko jatkaa toiselle kierrokselle

Vuoden Auto Suomessa 2017 -titteliä lähti tavoittelemaan 25 ehdokasta, jotka muodostivat tasaväkisen ja korkeatasoisen joukon. Ensimmäisen kierroksen äänet on laskettu ja kuusi eniten ääniä kerännyttä jatkaa toiselle kierrokselle. Voittaja julkistetaan 18.11. Messukeskuksessa.

Kuvassa kaikki Vuoden auto Suomessa 2017 -ehdokkaat eli Alfa Romeo Giulia, Audi A5, Audi Q2, BMW i3, Fiat 124 Spider, Ford Ecosport, Ford Edge, Ford Ka+, Hyundai Ioniq, Jaguar F-Pace, Kia Niro, Kia Optima, Kia Sportage, Lexus RX, Mercedes-Benz E-sarja, Peugeot 3008, Porsche 718 Boxster/Cayman, Renault Espace, Renault Mégane, Renault Talisman, Seat Ateca, Tesla Model X, Toyota Prius, Volkswagen Tiguan, Volvo S90/V90­

4.11.2016 9:24

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistä muodostuvalla tuomaristolla oli kolmatta kertaa Vuoden Autoa Suomessa valittaessa jo ensimmäisellä kierroksella erittäin vaativa työ. Kaikki 25 ehdokasta ovat mielenkiintoisia uutuuksia, joista oli vaikea nostaa vain kuutta ylitse muiden.

Ensimmäisellä kierroksella jokainen valitsi suosikkikuusikkonsa, jonka toivoi pääsevän jatkoon. Moni tuomari totesi listansa lähettäessään, että valinta oli ollut haastava tehtävä. Voidaan hyvin todeta, että toiselle kierrokselle pääseminen on kunnioitettava saavutus.

Tärkeimpänä kriteerinä VAS-äänestyksessä on rahalle saatava vastine, jonka jokainen tuomari määrittää oman näkemyksensä mukaisesti.

Lisäksi tuomarit ottavat oman painotuksensa mukaan huomioon myös monia muita ominaisuuksia. Sellaisia ovat tilojen ja ajo-ominaisuuksien lisäksi muun muassa tekninen edistyksellisyys, ympäristön huomioon ottaminen ja turvallisuus.

Kun ensimmäisellä kierroksella äänestäneiden AuLin jäsenien listat koottiin yhteen, saatiin toiselle kierrokselle jatkavat. Ne ovat aakkosjärjestyksessä: Alfa Romeo Giulia, Kia Niro, Mercedes-Benz E-sarja, Peugeot 3008, Seat Ateca ja Volvo S90/V90.

Ensimmäisellä kierroksella kaksi ehdokasta jäi ilman ääniä, mutta kaikki muut olivat vähintään kahden tuomariston jäsenen suosikkilistalla. Ford ja Renault kärsivät siitä, että niillä oli kummallakin mukana kolme ehdokasta, joiden kesken äänet jakautuivat.

Myös Volkswagen-konsernin kolme lähes samankokoista katumaasturia veivät ääniä toisiltaan ja vain yksi niistä pääsi toiselle kierrokselle.

Toinen, ratkaiseva äänestyskierros käynnistyy nyt saman tien, kun jatkoon päässeet kuusi ehdokasta ovat selvillä. Toisella kierroksella tuomariston jäsenillä on käytettävissään 15 ääntä, jotka he voivat jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta on nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta toisaalta kaikille ei tarvitse antaa pisteitä.

 

Vuoden Auto Suomessa 2017 julkistetaan Autotuojat ry:n järjestämän Auto 2016 -tapahtuman yhteydessä perjantaina 18.11. kello 19.30 alkaen. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä MTV Katsomossa. Tilaisuudesta lähetetään kooste lauantaina 19.11. kello 16.35 MTV3:lla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?