Kuvat kertovat: näin suomalaiset jonottivat renkaiden vaihtoon – Espoossa jopa 4 tunnin jonot

rac

Julkaistu:

rekaiden vaihto
Huomiseksi on luvattu lumisadetta myös Pääkaupunkiseudulle. Tämä on ruuhkauttanut renkaiden vaihtopisteet.
Espoolainen Marika Poikolainen koki erikoisen näyn lenkkeillessään koiransa kanssa tiistaiaamuna kotinurkillaan. Tien viereen oli pysähtynyt lukuisia autoja, jotka vaikuttivat odottavan jotain.

– Luulin aluksi, että alueella on sattunut onnettomuus, Poikolainen sanoo.
  • Yllä olevalla videolla keskiviikon sääennuste.
Kello oli 11 aamupäivällä, kun Poikolainen käveli paikan ohi. Jono oli hieman edennyt muutaman tunnin päästä, mutta letka oli paikalla vielä klo 15.30, kun Poikolainen käveli siitä ohi.


Keskiviikoksi pääkaupunkiseudulle on luvattu lumisadetta; talvikelien arvellaan saapuvan eteläisimpään Suomeen aamuyöllä noin 2–3 aikaan aamuyöllä. Autot olivat jonottamassa talvirenkaiden vaihtoon.

Huoltoritarit-yrityksen rengasmyyjä Ville Linneo kertoo, että ensimmäiset renkaiden vaihtajat olivat saapuneet jonottamaan seitsemän ja kahdeksan välillä aamulla. Renkaidenvaihtopiste aukeaa arkisin kello 8.30.

– Kyllä meillä on tässä hulinaa on ollut. Laskuri ei ole aamun jälkeen juossut, mutta kymmeniä autoja on käynyt päivän aikana renkaidenvaihdossa, Linneo kertoo.


Karkeasti arvioiden tunnissa on mennyt noin kymmenisen autoa läpi. Monet asiakkaat ovat silti sinnikkäästi jonottaneet tunteja.

– Osa on kertonut olleensa jonossa jopa nelisen tuntia, Linneo sanoo.

Loppuviikon asiakasmäärää ei pysty vielä arvioimaan, sillä renkaidenvaihdon tarve riippuu täysin säästä.

– Riippuu siitä, minkälainen sää huomenna tulle, jos sataa lunta niin tänne ei tule kuin rohkeat.

Linneon mukaan suurin osa auton omistajista osaa arvioida melko hyvin, milloin on aika vaihtaa renkaat viimeistään. Mutta toki näitä viime tingassa vaihtajia myös näkee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt