AL: Kiukkuiset autoilijat järjestivät yksityisautoilta suljetulle kadulle kriittisen autoretken – ”Olemme erittäin huolissamme mitä tapahtuu”

Viime viikonloppuna järjestettyyn mielenilmaukseen osallistuneet kymmenet autokunnat vaativat Tampereella sijaitsevan joukkoliikennekadun avaamista autoille.

26.10.2016 14:27

Protestin taustalla on jo reilut pari vuotta suljettuna ollut Tampereen Hämeenkadun itäpää, jossa ajaminen on tällä hetkellä sallittu kevyen liikenteen ohella vain linja-auto-, taksi- ja huoltoliikenteelle. Tulevaisuudessa Hämeenkadulla saattaa mainttujen lisäksi jyristä myös raitiovaunu.

Mielenilmauksen tarkoituksena oli kiinnittää päättäjien huomio siihen, että Hämeenkatu pitäisi saada takaisin yksityisautoilijoille.

Asiasta tuoreeltaan kertoneen Aamulehden mukaan mieltään osoitti yhteensä noin 60 autoilijaa.

– Olemme erittäin huolissamme, mitä tapahtuu Hämeenkadun yrittäjille, kun ratikkaa aletaan rakentaa. Kyllä se voi olla kuolinisku koko Hämeenkadulle, pohti mielenilmaukseen osallistunut Annukka Helminen AL:lle.

– Hämeenkadun pitäisi olla päästä päähän auki autoilijoille, Helminen vaati tilanteen videoineelle Aamulehdelle.

Aiemmin tänä vuonna oman liikenneprotestiretkensä ovat järjestäneet myös muun muassa Helsingistä ulos johtavien moottoriteiden purkamista ruuhka-aikaan vaatineet pyöräilijät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?