IS Ruotsissa: Tältä näyttää Mersun kautta aikain ensimmäinen aito lava-auto – tottelee jatkossa nimeä Mercedes-Benz X - Autot - Ilta-Sanomat

IS Ruotsissa: Tältä näyttää Mersun kautta aikain ensimmäinen aito lava-auto – tottelee jatkossa nimeä Mercedes-Benz X

Kuvituskuva
Julkaistu: 26.10.2016 11:22

Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche kaasutteli lava-auton kansainvälisen lehdistön eteen melkoisten suosionosoitusten säestämänä. IS seurasi tilaisuutta paikan päällä.

Uusi tähti on syntynyt. Näin ainakin voisi luulla, kun on kuunnellut Mercedes-Benzin edustajien kehuja usean tunnin ajan, ja nyt ei puhuta rennolla otteella esiintyvästä Zetschestä vaan uudesta keskikokoisesta lava-autosta, jollaista Mercedes ei ole ennen valmistanut.

Kuvituskuva

Tukholman ulkopuolella maailmanlaajuiselle lehdistölle esitelty keskikokoinen pickup on täysin uutta Mercedes-Benzin valikoimassa.

Aloitetaan auton nimestä, jota ehdittiin arvuuttelemaan autoalalla moneen otteeseen. Nyt arvailu on loppu sillä Mersun uusi pick-up tottelee jatkossa nimeä X.

Vaikka esitelty X-luokan auto on vielä konsepti, se näyttää jo huomattavan valmiilta – sekä väkevältä. Tuotantoon auto tulee vuoden päästä.

Kuvituskuva

Eikä kyse ole vain yhdestä konseptista, sillä ennen Zetschen sisääntuloa esille ajettiin myös toinen auto. Se oli X:n enemmän perinteistä pickup-tunnelmaa henkivä versio.

Siinä missä ensin nähdyn valkoisen Mercedes-Benz X:n voi ulkonäkönsä puolesta luonnehtia sopivan ensisijaisesti urbaaniin viidakkoon, tuntui keltainen malliversio passelimmalta esimerkiksi savannille tai rakennustarvikkeita kuljettamaan.

Kuvituskuva

Pääjohtajan mukaan Mercedeksen portfoliosta puuttuneen pickupin pitää joka tapauksessa olla luokkansa paras. Keskentekoista tulee tuskin markkinoille, sillä pomo itsekin tunnustautuu pickup-autoluokan suureksi faniksi.

Kuvituskuva

Sekin tilaisuudessa selvisi, että X-luokan huippuversiota tahdittaa automaattivaihteistolla varustettu nelivetoinen V6. Autot rakennetaan Espanjassa Barcelonassa ja Argentiinan Cordobassa.

Vilkaisu kahteen erilaiseen ohjaamoon vakuutti väitteet ”ihan oikeasta Mercedeksestä” oikeiksi. Kovin tunnistettavalta näytti. Samaa voi sanoa keulasta.

Kuvituskuva

Miksi Mercedes-Benz tuli sitten mukaan pickupien markkinoille?

Keskikokoisten lava-autojen myynnin odotetaan Global Insightin mukaan kasvavan 39 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Ei huono syy.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta