Kaupunkipyörillä ajettu yli 700 000 kilometriä Helsingissä – uudistuksia luvassa

Kaupunkipyörien ensimmäinen kausi on päättymässä Helsingissä. Pyörillä voi polkea vielä ensi maanantaina. Sen jälkeen pyörät ja asemat korjataan varastoon odottamaan seuraavan kauden starttia toukokuussa 2017.

Suurin osa käyttäjistä kertoi ajavansa kaupunkipyörällä yhdestä viiteen kertaan viikossa.

24.10.2016 15:59

Pyörillä on ajettu yli 400 000 matkaa ja yli 700 000 kilometriä. Suosituimmat asemat ovat olleet Itämerentori, Töölönlahdenkatu, Kampin metroasema, Ooppera ja Baana. Pyörien käyttöaste on ollut korkea: kullakin pyörällä on tehty viidestä kuuteen matkaa päivittäin, Helsingin seudun liikenne (HSL) tiedotti maanantaina.

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) toteutti kesän aikana asiakastutkimuksen, jonka mukaan kaupunkipyörät ovat osa arjen liikkumista ja helpottavat ja nopeuttavat matkantekoa. Useimmat vastaajista kertoivat käyttävänsä pyöriä vapaa-ajan matkoilla, yli puolet myös työmatkoilla. 60 prosenttia käyttäjistä yhdisti matkallaan säännöllisesti kaupunkipyörät muuhun joukkoliikenteeseen. Myös muut joukkoliikennevälineet ovat kaupunkipyörien avulla nopeammin saavutettavissa, ilman omaa polkupyörää.

Helsingin kaupunkipyöräpalvelu avattiin toukokuussa 2016. Tänä vuonna käytössä on ollut 500 pyörää ja 49 pyöräasemaa. Ensi vuonna luvassa on uudistuksia, sillä palvelu kasvaa 1 500 pyörän ja 150 aseman laajuiseksi.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa HKL. Palvelua ylläpitää CityBike Finland.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?