Autot

IS koeajoi: Jeep Cherokee 2.2 Multijet on miellyttävä pitkän matkan taittaja – voimalinja toimii nyt entistä paremmin ja kulutuskin yllättää

Julkaistu:

koeajo
Moottoriuudistuksen kokeneessa Cherokeessa miellyttää vakauden ja ohituspuhdin ohella myös toimitusjohtajatason hiljaisuus.
Jeep Cherokeen dieselmoottorivalikoima koki aiemmin tänä vuonna uudistuksen, jossa mallin huipputeho nousi tasan 200 hevosvoimaan ja vääntökin kasvoi selvästi. Samalla iskutilavuutta kasvatettiin miehekkäästi 2,2-litraiseksi.

Kokeilimme uutta pakettia niin nurkka- kuin matka-ajossa, varsin runsaan Limited-varustelun siivittämänä.


Kokonaisuutena Jeepin uudistettua voimalinjaa voi luonnehtia mukavaksi ja vaivattomuutta korostavaan jenkkityyliin sopivaksi. Käytännössä turbodiesel-Cherokeen kulku on letkeää, mutta tarvittaessa myös rivakkaa.


Auton yhdeksänpykäläinen automaatti toimii miellyttävästi ja ainakin vanhoihin muistiinpanoihin verrattuna selvästi paremmin kuin aiemmassa malliversiossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaasunpainamiseen houkuttelevilla mutkateillä tilanne kuitenkin muuttuu. Cherokeen reipas omapaino ja mukavuuspainotteinen ohjaus yhdessä kallistelevan jousituksen kanssa eivät ole tässä yhteydessä enää paras mahdollinen yhdistelmä.


Ei suoritus mitenkään heikko ole, mutta paluu suoralle asvaltille vahvistaa silti tunteen – katu-Jeep on selkeästi parhaimmillaan matka-ajossa.


Kulutuksen osalta tilanne vaikuttaa kuitenkin kiitettävältä kaikissa ajo-olosuhteissa. Cherokee söi lähes luvatun mukaisesti tilanteessa kuin tilanteessa, mikä tarkoitti koeajolla aavistuksen yli kuuden litran keskikulutusta.


Limited-sana tarkoittaa Jeepissä tutusti yhtä kuin ilmaisu reilu varustelu. Cherokeessa herkut ovat määrän ohella myös toiminnoiltaan riittävän nykyaikaisia; esimerkiksi mukautuva tasanopeussäädin pitää edellä ajavaan oikeaa turvaväliä paitsi automaattisesti, myös pehmeästi.

Kaikkiaan moottoriuudistetusta Cherokeestä jäi auton malli-iästä huolimatta varsin positiivinen vaikutelma. Jeep on mainio matka-auto ja persoonallisella tavallaan kilpailukykyinen vaihtoehto esimerksi Audi Q5:lle ja BMW X3:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt