Autot

Näitkö tällaisen autohirviön Etelä-Suomessa? – tästä oli kysymys

Julkaistu:

pakettiauto
Suomessa järjestetään harvoin autotehtaiden kansainvälisiä koeajo- tai lanseeraustilaisuuksia. Tänä vuonna niitä on osunut kohdalle jo kaksi.
Jos näit viime viikolla Etelä-Suomessa isokokoisia, erikoisella rekisterikilvellä varustettuja pakettiautoja, kyse ei ollut pitkistä muuttomatkoista vaan kansainvälisestä, autotoimittajille suunnatusta koeajotilaisuudesta.

Tällaisia tilanteita ei Suomessa kovin usein tule vastaan: viimeisten vuosien aikana Suomessa on järjestetty vain muutamia maailman ensi-iltoja.

Vuonna 2007 Toyota esitteli silloin uudistuneen Corollan loppuvuodesta Helsinki Motor Show:ssa, ja tänä kesänä samainen merkki järjesti lehdistön kansainväliset koeajot uudesta Proace-pakettiautosta Tuusulassa.

Italialainen hyötyajoneuvovalmistaja Iveco järjesti viime uudistuneen Daily-pakettiautomallistonsa koeajotilaisuudet syksyisen harmaassa Suomessa. Tosin kyseessä ei ollut maailman- tai edes täysin Euroopan laajuinen tapahtuma, sillä Suomeen kutsuttiin vain pohjoismaisia autotoimittajia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viikon aikana norjalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset toimittajat pääsivät tutustumaan Daily-pakettiautojen perusmallien ohella myös erikoisempiin versioihin: maakaasukäyttöiseen malliin, täysin sähkökäyttöiseen Dailyyn sekä melkoisen kokoiseen nelivetoiseen maastoversioon.

Näistä kaikista julkaisemme koeajotunnelmat Ilta-Sanomissa myöhemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt