Toyotan futuristinen konsepti näki päivänvalon - Autot - Ilta-Sanomat

Toyotan futuristinen konsepti näki päivänvalon

Toyotan FCV Plus on muodoiltaan todellinen tulevaisuuden auto, jonka voi kuvitella liikkuvan päästöttömästi jossakin tiheään asutussa miljoonakaupungissa. Sisätilat ovat suorastaan futuristiset.

Julkaistu: 7.10.2016 15:19

Toyota paljasti Pariisin autonäyttelyssä erikoisen uutuuskonseptin.

Vetyautokin on sähköauto, energian varastointitapa vain erilainen. Vety- eli polttokennoautossa sähkö tuotetaan vedystä auton omissa rakenteissa, ja pakoputkesta tulee ulos vain vesihöyryä.

Polttokennoauton vahvuus on nopea tankkaus, eikä toimintamatkakaan normaalisti tuota ongelmia. Heikkouksiakin on: vedyn jakelu on aivan lapsenkengissä valtaosassa maailman maita, ja kovissa pakkasissa polttokennon sähköntuottoprosessi saattaa jäädä käynnistymättä.

Polttokennoautot kuitenkin kehittyvät jatkuvasti, ja tulevaisuus on kuitenkin sähköisessä liikkumisessa, päivä päivältä vahvemmin.

Toyota on yksi niistä suurista, joka uskoo edelleen vankasti polttokennoteknologiaan. Sen Pariisissa ensiesittelynsä saanut FCV Plus on todella uskalias näkemys siitä, millainen vetyauto voisi olla – sitten joskus, kun vedyn jakeluinfrastruktuuri saadaan, esimerkiksi Suomessa, pystytettyä. FCV Plus -konseptimallin avulla Toyota ottaa tuntumaa siihen, kuinka vetyautot voivat tulevaisuudessa toimia osana yhteiskuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?