IS Pariisin autonäyttelyssä: Neljä merkittävää valmistajaa jäi kotiin

Huomenna yleisölle avautuvassa Pariisin autonäyttelyssä on poikkeuksellisen kovat turvatoimet. Taustalla on pelko terrori-iskusta.

30.9.2016 11:13

Pariisin autonäyttely avautui eilen lehdistölle. Huomenna suuri yleisö pääsee tutustumaan uutuuksiin.

Autoalan tämän hetken tärkein uutuusnäyttämö eli jo vuodesta 1898 järjestetty Pariisin autonäyttely avautui lehdistölle eilen. Ilta-Sanomat oli paikalla heti ensimmäisistä minuuteista alkaen.

Suomalaisittain näyttelyn tärkeimpiin myyntimalliuutuuksiin kuuluvat muun muassa kokonaan uudet Citroën C3, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Rio, Nissan Micra, Opel Ampera-E, Renault Scenic, Suzuki Ignis ynnä Toyota CH-R.

Viidennen sukupolven Nissan Micra on kaupunkiauto, joka on suunnattu erityisesti Eurooppaan, maailman suurimmille hatchback-markkinoille. Auto on valmistajan mukaan edeltäjäänsä matalampi, leveämpi, pidempi ja tilavampi. Moottorivalikoima käsittää 0,9-litraisen ja kolmisylinterisen turbobensiinimoottorin, joka kehittää tehoa 90 hevosvoimaa, yhtä tehokkaan 1,5-litraisen dieselmoottorin ja vapaasti hengittävän yksilitraisen bensiinimoottorin, jonka huipputeho on 73 hevosvoimaa. Uuden Micran myynti alkaa Suomessa loppukeväästä.

Lisäksi lukuisista ennestään tutuista automalleista nähtiin tuttuun tapaan joukko kasvojenkohotuksia sekä erilaisia muodikkaita crossover-versiointeja.

Uuden Audi Q5:n paljastaminen aiheutti pöhinää näyttelyssä. Kilpajuoksu asiakkaista Mercedes-Benz GLC:n ja BMW X3:n kanssa voi alkaa.

Nykypäivälle tyypilliseen tapaan valtaosa messuosastoilta löytyneistä uutuuksista oli vähintään kuvin kertaalleen lehdistölle jo esiteltyjä.

Varsinaisia isoja yllätyksiä ei mahtunut Renault Zoen myynnin aloitusta sekä uuden Audi Q5:n paljastamista lukuun ottamatta joukkoon oikeastaan ollenkaan.

Vaikka uusia automalleja löytyikin Pariisista koko joukko, ei isompia osastopanostuksia ehkä ranskalaismerkkejä lukuun ottamatta juuri näkynyt. Esimerkiksi Ford, Mazda, Tesla ja Volvo jättivät näyttelyn kokonaan väliin. Säästölinjalla olivat myös suurin osa superautovalmistajista.

Mercedes-Benzin E-sarja täydentyy Pariisissa kokonaan uudella All-Terrain-mallilla. Voimakas ja robusti maastohenkinen ulkonäkö sekä korotettu maavara erottavat mallin normaaleista E-sarjan farmareista.

Ilmiö on hieman erikoinen, sillä maailmalla autoalalla ei mene huonosti. Todennäköisesti markkinointirahat on vain päätetty panna jonnekin muualle.

Opelin tärkeimpiin uutuuksiin lukeutuu Pariisissa Ampera-e, täyssähköauto ns. tavalliselle kuluttajalle. Ampera-e:n tärkein kilpailuvaltti on kasvanut toimintamatka. NEDC-standardin mukaan Ampera-e:llä voi ajaa jopa yli 500 kilometriä yhdellä latauksella. Kasvaneesta toimintamatkasta huolimatta autolle on kaavailtu noin 31 500 euron hintaa.

Aivan ennen kokematonta Pariisin autonäyttelyssä tuntuivatkin olevan lähinnä terrori-iskujen pelosta johtuvat edellisvuosia selvästi tiukemmat turvatoimet.

Ei, Suzuki ei edelleenkään ole alkanut valmistaa jääkaappeja, vaikkamallinimi siihen saattaisi viitatakin. Harvassa jääkaapissa nelivetoaonkaan. Korkean istuma-asennon ansiosta Igniksestä näkee hyvin ulos, jasiinä on kokoluokassaan järkevät sisä- ja tavaratilat. Ignis on päteväetenijä huonoissakin olosuhteissa korkean maavaran ja Allgrip-nelivedonansiosta. Maahantuontipäätöstä Suomeen ei vielä ole tehty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?