Perussuomalaiset tilille eduskunnassa bensaveron nostosta – ”minulla ei ollut harmaintakaan aavistusta” - Autot - Ilta-Sanomat

Perussuomalaiset tilille eduskunnassa bensaveron nostosta – ”minulla ei ollut harmaintakaan aavistusta”

Perussuomalaiset lupasi ennen vaaleja, ettei polttoaineiden veroa koroteta. Tänään puolueen edustajat puolustelivat korotusta.

Korotusta luvassa jälleen.

27.9.2016 20:11

Perussuomalaiset joutuivat perustelemaan eduskunnassa, miksi ovat esittämässä hallitusrintamassa polttoaineiden veronkorotusta. Oppositio muistutti, että puolue lupasi ennen vaaleja, että veroa ei kiristetä.

– Tietenkin olisi ollut reilua ennen vaaleja --- kertoa, että näin tullaan toimimaan, eikä sitten tätäkin vaalilupausta kaadeta päälaelleen, sanoi Sdp:n kansanedustaja Pia Viitanen.

Perussuomalaisten mukaan korotusta tarvitaan paikkaamaan suuria menoja.

– Me emme halua jatkaa sitä politiikkaa, että lasku siirretään tuleville sukupolville velanotolla, sanoi Toimi Kankaanniemi (ps).

Hän puolusteli päätöstä sillä, että korotus jakautuu suurelle määrälle autoilijoita.

– Aika harva pieneläkeläinen esimerkiksi ajaa työmatkoja, ja työmatkakustannukset korvataan verotuksella, että kyllä tässä on ihan sopiva paikka tehdä, vaikka tämä ikävää onkin.

Osa perussuomalaisista sanoi, ettei valtiontalouden tila ollut heille selvillä, kun lupaus annettiin.

– Minulla ei ollut harmaintakaan aavistusta siitä, kuinka huonossa jamassa Suomen talous oli viime hallituskauden loppupuolella, sanoi Reijo Hongisto (ps).

Esityksen mukaan bensan vero nousisi yhteensä 2,12 senttiä litralta ja dieselin 2,41 senttiä litralta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?