IS ajoi eilisen unelma-autolla: kulutus 14 litraa satasella ja CO2-päästöt huimat 337 g/km! – katso video - Autot - Ilta-Sanomat

IS ajoi eilisen unelma-autolla: kulutus 14 litraa satasella ja CO2-päästöt huimat 337 g/km! – katso video

Putket punasina -sarjassa ajetaan eilisen unelma-autoilla, tällä kertaa 12-vuotiaalla Cadillacilla.

23.9.2016 12:42

Yhdysvalloissa autojen mukavuusvarustelu on ollut vuosikymmeniä edellä eurooppalaisia tai aasialaisia kansanautoja. Ajamisesta on tehty helppoa. Automaattivaihteet ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, ilmastointi yleistyi vakiovarusteena jo kauan sitten – ja moottoreita suunniteltaessa on mietitty mieluummin voimaa kuin taloudellisuutta.

ISTV:n Putket punasina -sarjassa ajetaan eilisen unelma-autoilla. Sellainen, jos mikä on Cadillac Seville: 4,6-litran 305-hevosvoimaisella V8-koneella varustettu hiljainen ja matkustajallekin mukava auto.

Sevilleä tehtiin vuoteen 2004 saakka, ja juuri siltä vuodelta tämäkin auto on.

Vaikka auto on vain 12 vuotta vanha, se on tuulahdus autoilun eilisistä ihanteista. Vielä viime vuosikymmenen alussa valmistettiin nykyistä yleisemmin autoja, joiden kohdalla ei mietitty päästöjä tai taloudellisuutta. Riitti, että auto on vahva ja mukava, näyttäväkin.

Nyt moni Sevillestä haaveileva miettii, kestääkö lompakko 14 litran keskikulutusta – ja omatunto CO2-päästöjä: 337 g/km.

Toisaalta, jos Cadillacin ostaa vähän ajettavaksi harrastukseksi ja varautuu jopa museoimaan sen, niin ympäristötekohan se on sekin.

Ympäristötekoja tehtiin myös ”siivousfirmaa” pyörittäneessä Sopranos -tv-sarjassa. Siinäkin ajettiin Cadillac Sevillellä.

Putket punasina -sarjan tuottaa anakonda.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?