Autot

Volvo julkisti sen ”oikean Volvon” – V90 Cross Countrylla mennään metsään

Julkaistu:

uutuus
Volvo paljasti torstaina uuden V90 Cross Country -mallinsa.
Yksinkertaistettuna V90 Cross Country on farmarimalli V90 korkeammalla maavaralla ja pyöriä sekä helmoja kehystävillä suojamuoveilla. Näin sillä voi ajaa kartanon ja kaupungin väliin osuvilla heikkokuntoisillakin teillä melko lailla huoletta.

Maavara on 210 millimetriä, joten ero farmariin on 60 millimetriä.

V90 Cross Country on aina varustettu automaattivaihteistolla ja nelivedolla.

Kahden kaksilitraisen bensiinimoottorin lisäksi valittavissa on myös kaksi kuutiotilavuudeltaan yhtä suurta dieselmoottoria.


Varustetasoja löytyy myös kaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Volvo esitteli lähes 20 vuotta sitten ensimmäisen Cross Country -mallin, jotka muodostavat yhä merkittävämmän osan ruotsalaisen autonvalmistajan tuotevalikoimasta, sillä Volvon mukaan autojen ostajat tavoittelevat ”yhä elämyksellisempää elämäntapaa, joka toisinaan vie heidät huonokuntoisemmille teille.”

Volvon ajattelu perustuu siihen, että Ruotsissa jokainen päätie päättyy metsään.

Pääjohtaja Håkan Samuelsson kuvaili uutuutta autoksi, joita Volvon asiakaskunta pitää ”oikeana Volvona”.

– Maastokelpoisuuden nimissä ei ole tehty kompromisseja ajettavuuden kanssa, Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Peter Mertens sanoi Malmössä pidetyssä julkistamistilaisuudessa.

Ulkokuoren sisällä on hyvin ”volvomainen” matkustamo, joka tarjoaa S90- ja V90-malleista tutut yhteys- ja viihdetoiminnot. Bowers & Wilkinsin audiojärjestelmän saa lisärahalla.


Auton tuotanto alkaa tänä syksynä Volvon Torslandan-tehtaalla Ruotsissa.

Suomessa hinnat vahvistetaan pari viikon kuluttua. Suomessa tiedotusjohtaja Thomas Hallbäckin mukaan uutuutta myydään 400–500 kappaletta vuodessa. 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt