Ajotesti: Yhdellä tankkauksella pääsisi Helsingistä Utsjoelle - Autot - Ilta-Sanomat

Ajotesti: Yhdellä tankkauksella pääsisi Helsingistä Utsjoelle

Muun muassa Suzuki Swift kulkee kaasun voimalla. Kaasuautojen hitaaseen suosion kasvuun saattaa vaikuttaa se, että tankkausasemat sijaitsevat eteläisessä Suomessa. Pohjoisin löytyy Uudestakaarlepyystä.

Julkaistu: 5.9.2016 11:59

Pohjoismaisen kaasualan asiantuntijan Gasumin kesäkuussa 2016 tekemä testi osoitti, että kaasuautolla voi ajaa yhdellä tankkauksella lähes 1 300 kilometriä – eli matkan, joka vastaa ajoa Suomen päästä päähän.

Kaasuauton laaja toimintasäde perustuu siihen, että kaasuautosta löytyy kaasutankin lisäksi myös bensatankki. Kun kaasu loppuu, auto siirtyy automaattisesti käyttämään bensaa. Siksi kaasuautoilu ei myöskään koskaan rajoitu vain kaasutankkausasemien vaikutusalueelle, vaan autoilijan käytössä on koko kaasu- ja bensa-tankkausasemaverkosto.

Kaasuautoiluun liittyy paljon erilaisia ennakkoluuloja esimerkiksi polttoaineen riittoisuuteen, saatavuuteen ja hintaan liittyen. Kaasuautot ovat kuitenkin yhtä luotettavia kuin bensakäyttöiset autot, Gasum arvioi tiedotteessaan.

Nyt Gasum haastaa suomalaiset arvaamaan minne testiajon auto pysähtyi.

Suomesta löytyy tällä hetkellä 24 kaasutankkausasemaa. Verkostoa laajennetaan jatkuvasti. Tulossa on 35 uutta kaasutankkausasemaa tulevina vuosina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?