Ollilan km-vero saattaa nousta taas esille: Suomen entinen pääministeri nimitetty selvittämään liikenteen tulevaisuutta – keskiössä uudet bisnekset - Autot - Ilta-Sanomat

Ollilan km-vero saattaa nousta taas esille: Suomen entinen pääministeri nimitetty selvittämään liikenteen tulevaisuutta – keskiössä uudet bisnekset

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on asettanut kolme selvityshenkilöä pohtimaan visiota liikenne- ja viestintäjärjestelmän tilasta vuosina 2030 ja 2050.

5.9.2016 9:25

Selvityshenkilöinä toimivat entinen keskustalainen pääministeri Esko Aho, SAK:n johdon neuvonantaja Lauri Lyly sekä Pivot5 Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Inka Mero. Selvitysryhmän puheenjohtajana toimii Aho.

Selvitysryhmän tavoitteena on tuottaa visio siitä, miten ”liikenne- ja viestintäjärjestelmää kehittämällä tuetaan Suomen hyvinvointia, kilpailukykyä ja kansantaloutta”.

Visiossa kuvataan liikenne- ja viestintäjärjestelmän tila vuosina 2030 ja 2050 sekä kartoitetaan keinot, joilla tavoitetilaan päästään.

– Hallituksen tavoitteena on luoda suotuisa ympäristö digitaalisille palveluille ja uusille liiketoimintamalleille. Haluamme, että Suomi kehittyy tavara- ja tietovirtojen houkuttelevaksi kauttakulkumaaksi ja investointikohteeksi, jossa kehitetään ja tarjotaan maailman kehittyneimpiä liikenteen ja viestinnän palveluita, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Selvitystyössä tarkastelun kohteena on koko liikenne- ja viestintäjärjestelmä ja sen liiketaloudellisen kehittämisen mahdollisuudet.

Ministeriön mukaan liikenne- ja viestintäinfrastruktuurille kohdistuvat vaatimukset muuttuvat tulevaisuudessa voimakkaasti muun muassa digitalisaation, palveluistumisen ja automaation myötä.

Kartoitettavassa tavoitetilassa liikenne- ja viestintäverkot ja alojen palvelut vastaavat joustavasti asiakkaiden tarpeisiin, aiheesta julkaistu virallinen tiedote maalailee.

Työryhmän puheenjohtaja Esko Aho.

Tarkastelun kohteena on koko Suomen tie-, rautatie-, meriväylä-, satama- ja lentoasemaverkosto.

Lisäksi arvioidaan miten tele- ja viestintäverkot tukevat tulevaisuuden liikenteen ja viestinnän palvelutarvetta tehokkaasti. Yhteyksiä tarkastellaan niin kotimaan kuin ulkomaan yhteyksienkin näkökulmasta.

Selvityksessä halutaan huomioida myös ilmastonmuutoksen ja energiakysymysten vaikutukset liikenne- ja viestintäaloilla.

Ministeri Bernerin mukaan tulevaisuuden liikenne- ja viestintäjärjestelmä on kokonaisuus, jonka osana liikenteen alalle syntyy kokonaan uutta, kestävää liiketoimintaa.

Esko Aho on aiemmin toiminut mm. Nokian yhteiskuntasuhdejohtajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?