Kuinka pihi onkaan tämä kaiken kansan farkku-uutuus? 1 400 km:n testirupeama paljastaa yllättävän totuuden - Autot - Ilta-Sanomat

Kuinka pihi onkaan tämä kaiken kansan farkku-uutuus? 1 400 km:n testirupeama paljastaa yllättävän totuuden

Opelin uusi 1,6-litrainen BiTurbo-diesel on yllättävän pihi pakkaus. Kuinka pihi?

1.8.2016 9:21

Ilta-Sanomat otti Opelin uuden tuplaturbodieselin eli 1,6-litraisen BiTurbon kunnon kulutustestiin. Auton virallinen yhdistelmäkulutuslukema on 4,2 litraa dieseliä sadalla kilometrillä, mikä vastaa 112 gramman CO2-päästöjä kilometrillä.

Uusi moottori on käyttöominaisuuksiltaan varsin joustava, sillä se tuottaa 160 hevosvoiman tehon, sekä 350 newtonmetrin huippuväännön käyntinopeusalueella 1500–2250.

Riuskat voimavarat tekevätkin tästä tavallisen kansan perusfarmarista varsin notkean kulkijan tien päällä. Moottorin yhteyteen saa toistaiseksi kuitenkin vain kuusiportaisen manuaalivaihteiston.

Kuinka pihi?

Entä se kulutus? Ajoimme autolla reilun 1 400 kilometrin matkan Suomen kesässä. Ajo tapahtui kahden ja kolmen hengen kuormalla matkatavaroineen, yleisillä teillä, muuta liikennettä seuraten, mutta tarvittaessa myös ohituksia tehden.

Ajot olivat pääosin tavallista matka-ajoa 80 ja 100 km/h nopeusalueilla, mutta mukaan mahtui satoja kilometrejä myös moottoritieajoa ja jonkin verran taajama- ja kaupunkiajoa, myös sorateillä. Keskinopeudeksi muodostui korkeahko 80,7 km/h. Keskikulutus sen sijaan jäi huomattavan matalaksi, tasaan 4,0 litraan sadalla.

Auton ajotietokoneen lukeman vahvistivat itse suoritetut tankkaukset: neljän litran kulutus oli totta. Tällä Astralla taitava kuljettaja pääsee myös todellisuudessa ilmoitettuihin, virallisiin kulutuslukemiin – ja ehkä jopa niiden alle, ajosuoritteesta riippuen. Se on tänä päivänä harvinaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?