Volkswagen muovaa laivastoaan – leikkauslistalla 40 mallia

Julkaistu:

LEIKKURI
Päästöskandaalin ryvettämä Volkswagen on vihjannut siitä, millaisen strategian konserni on valmistellut seuraavaksi 10 vuodeksi.
Saksalainen Handelsblatt-lehti kertoo, että viime syksyisen päästöskandaalin jälkikouristeluista vieläkin kärsivällä Volkswagenilla on tehty viimein päätökset siitä, miten konsernissa leikataan mallistoja.

Volkswagen-konsernin paletista löytyy tällä hetkellä noin 340 erilaista automallia, jos lukuun otetaan kaikki eri kori- ja moottoriversiot kaikista sen merkkien mallistoista, aina Skodasta Bentleyyn saakka.

Handelsblattin mukaan VW tulee leikkaamaan nykylaivastostaan 40 mallia pois. Kirveen alle on jo aiemmin ilmoitettu joutuvaksi ainakin jo selvästi vanhentunut loistoauto Phaeton, jolle lehti tosin povaa täyssähköistä seuraajaa jo vuoden loppuun menneessä.

Volkswagen on myös jo aiemmin kertonut karsivansa Polo-mallistosta kolmiovisen version pois, ja nyt tulilinjalle on joutunut myös retroauto Beetle molempina koriversioinaan. Näistä viimeinen kadonnee mallistosta jo vuonna 2018.

Näiden tilalle, vuoteen 2025 mennessä VW kuitenkin on kertonut tuovansa mallistoon 30 erilaista täyssähköautoa. Mallit sijoitellaan pitkin konsernin mallistoa alhaalta ylös asti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt