Eilisen unelma-auto: Katso miten kulkee alle kymppitonnin maksava ”Saksan-Mini” - Autot - Ilta-Sanomat

Eilisen unelma-auto: Katso miten kulkee alle kymppitonnin maksava ”Saksan-Mini”

Julkaistu: 23.6.2016 8:08

Miltä tuntuu nyt 12-vuotias Mini Cooper S?

Mikä on Britannian suhde muuhun Eurooppaan? Siinäpä ikuinen, ja juuri nyt ajankohtainen kysymys. Britit äänestävät, pitäisikö heidän kuulua Euroopan Unioniin.

Saarivaltakunnan autoteollisuus on ratkaissut asian omalla tavallaan: se on liittoutunut tukevasti muun maailman kanssa – sikäli kun edelleen olemassa.

Siksi eilisen unelma-autoja esittelevässä Putket punasina -netti-tv-sarjassa ajetaan tällä kertaa englantilaista autoa, joka on pitkälti saksalainen.

Miniä tehtiin brittiautona vuoteen 2000. Sen jälkeen se on rullannut maailman teille osana BMW-konsernia.

Koeajoon otettiin nykyaikaisen Mini-malliston ripein ja himoituin, Cooper S.

Auto on säilyttänyt hyvin ominaispiirteensä, vaikka nyt ajettu malli on jo 12 vuotta vanha. Ehkä siksi Minit säilyttävät arvonsa kohtuullisen hyvin – ja säilyvät unelmina.

Toki vuosien kuluminen ja kilometrien nieleminen Cooper S:nkin hinnassa tuntuu. Tämä ensimmäisen polven malli maksoi uutena yli 30 000 euroa. Nyt oman nimen saa sähköiseen rekisteriotteeseen omistajan paikalle, kun maksaa pyyntihinnan 9 390 helsinkiläiseen Auto MHR Oy -liikkeeseen.

Onko poliittinen kannanotto ostaa englantilais-saksalainen auto?

Jos on, niin yli miljoona ihmistä 80 maassa on sitä mieltä, että brittien ja saksalaisten tulisi rakentaa yhdessä autoja – ehkä Eurooppaakin.

Putket punasina -sarjan tuottaa anakonda.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?