Nissan teki suuren sähkötaksikaupan

Julkaistu:

sähköautot
Nissan ja espanjalainen taksiyhtiö ovat ilmoittaneet sähkökäyttöisten taksien kaupasta, jossa 110 uutta Nissan Leaf 30 kWh sähköautoa siirtyy madridilaisasiakkaiden palvelukseen.
Kaupan myötä Madrid liittyy samanmielisten eurooppalaisten pääkaupunkien joukkoon, johon kuuluvat jo esimerkiksi Amsterdam (sata Nissan Leaf- ja e-NV200-taksia) ja Budapest (65 Leaf-taksia).

– Tämä kauppa viitoittaa tietä taksialan tulevaisuuteen. Ajon aikana päästöttömillä autoilla tulee olemaan taksipalveluissa suuri rooli, La Ciudad del Taxin toimitusjohtaja Jesús Ramos Fernández kommentoi.

Leafin käyttökustannukset ovat taksiyhtiön mukaan laskentatavasta riippuen jopa neljä kertaa pienemmät ja ylläpitokulut jopa 40 prosenttia pienemmät kuin perinteisellä polttomoottoriautolla.


Madridin taksikauppaan vaikutti myös se, että paikallinen aluehallinto käynnistää kesäkuussa sähköautojen hankkimista tukevan avustusohjelman joka on suunnattu nimenomaan taksinkuljettajien kaltaisille elinkeinonharjoittajille.

Aluehallinto on avustusohjelman ohella varannut myös kaksi miljoonaa euroa ”kestävien liikennemuotojen, kuten täysin sähkökäyttöisten ja muiden ajon aikana päästöttömien autojen, käytön edistämiseen”.

Madridin kaupunginvaltuusto on lisäksi omasta puolestaan vahvistanut, että se on valmis kehittämään pääkaupungin latausinfrastruktuuria.

Yhteensä Nissan on tähän mennessä myynyt Euroopassa taksikäyttöön jo melkein 800 LEAF- ja e-NV200-sähköautoa. Nissanin sähkötaksien kolme suurinta markkina-aluetta ovat Alankomaat, Iso-Britannia ja Espanja.

Jutun otsikkoa muutettu.

Ota kantaa

Pitäisikö Suomessakin käynnistää avustusohjelma jossa tuetaan sähköautojen hankkimista nimenomaan taksikäyttöön?

Kyllä 61% Ei 31% En osaa sanoa 8%
Ääniä yhteensä 3486

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt