Vanhat autot valtaavat taas Lahden

rac

Julkaistu:

Kui vat asvaltit ja auringonpaiste houkuttelevat autovanhukset pois talvisäilöistään. Viikko vapun jälkeen Lahdessa järjestettävän Classic Motorshown teemana tänä vuonna on ”Sorateiden Virtuoosit”.
Yhdeksättä kertaa järjestettävä Classic Motorshow on vuosien varrella vakiinnuttanut paikkansa kotimaisessa museoautokentässä. Vajaat parikymmentätuhatta kävijää keräävä näyttely houkuttelee paikalle suurelta osin harraste- ja merkkikerhoja esittelemään kalustoaan, mutta paikalla on myös huomattava määrä alan kaupallisia toimijoita: varaosatoimittajia, entisöintiyrityksiä ja muita palveluntarjoajia.

Katso oheiselta videolta ennakkotunnelmia Classic Motorshow’sta.

Perusnäyttelyn ohella Classic Motorshow´ssa on vuosittain järjestetty erityinen teemanäyttely, jonka aiheeksi on tänä vuonna valikoitunut ”Sorateiden virtuoosit”. Se esittelee suomalaisen ralliautoilun historiaa aivan sen alkuvuosilta, 1950-luvulta aina 1980-luvun loppuun saakka.

Erityisesti Suomessa käytettyyn rallikalustoon keskittyvälle osastolle on kerätty reilut 30 kappaletta ralliautoja, Austin Atlanticista 1980-luvun lopun Mitsubishi Galantiin.

Juhlavuosia

Vaikka Classic Motorshow´lla ei vielä olekaan pyöreät tasaluvut vuorossa, juhlitaan näyttelyssä muita merkittäviä tasalukuja.

Kansainvälinen museoajoneuvojen kattojärjestö FIVA täyttää 50 vuotta, ja teknisenä välineenä auto puolestaan täyttää tänä vuonna 130 vuotta. YK:n alainen Unesco on julistanut vuoden 2016 ”Maailman moottoriajoneuvoperinteen vuodeksi”.

Itse näyttelyssä vietetään myös muutaman merkittävän automallin tasavuosijuhlia ”Oi niitä aikoja”-teemaosastolla. Vuonna 1956 esiteltiin Volvo Amazon, vuonna 1966 puolestaan Toyota Corolla ja vuonna 1976 päivänvalon näki Ford Fiesta.

Classic Motorshow järjestetään Lahden Messukeskuksessa 7.-8.5.