Bernerin liikennepommi: Taksia saisi jatkossa ajaa 10000 euroon saakka ilman luparuljanssia – traktorit vapautetaan tavaroiden kuljetukseen - Autot - Ilta-Sanomat

Bernerin liikennepommi: Taksia saisi jatkossa ajaa 10000 euroon saakka ilman luparuljanssia – traktorit vapautetaan tavaroiden kuljetukseen

Liikenne- ja viestintäministeriön tänään julkistamassa uudessa lakimuutoshankkeessa eli ns. liikennekaaressa mahdollistettaisiin nykyiset ja tulevat liikennepalvelut ja selkiytettäisiin eri toimijoiden asemaa ja velvollisuuksia.

18.4.2016 13:19

Ministeriön mukaan palveluiden tarjonta erityisesti maaseudulla ja haja-asutusalueilla parantuisi, kun ei-ammatilliselle pienimuotoiselle toiminnalle annettaisiin enemmän tilaa.

Käytännössä pienimuotoiselle henkilö- ja tavarakuljetukselle ei tarvittaisi enää lainkaan toimilupaa. Tämän muutoksen myötä erilaiset kuljetuskokeilut ja uudet liiketoimintamallit tulisivat mahdollisiksi.

Pienimuotoisen toiminnan rajana olisi maksimissaan 10 000 euron vuosittainen liikevaihto. Tulo olisi ansioverotuksen alaista.

Myös joukkoliikenteen yrittäjyyttä helpotettaisiin. Jatkossa riittäisi liikennelupa, joukkoliikenteen reittiliikenneluvasta ja kutsuliikenneluvasta luovuttaisiin.

Tavaraliikenteessä luvanvaraisuuden raja nostettaisiin EU-minimitasolle eli 3,5 tonniin. Lisäksi enintään 40 km/h kulkevat traktorit voisivat jatkossa kuljettaa tavaraa ilman lupaa.

Henkilö- ja tavarakuljetuksessa pätevyysvaatimuksena ollut yrittäjäkurssin suorittaminen poistettaisiin.

Sääntelyssä huomioitaisiin myös uudentyyppiset liikkumispalvelut, mukaan lukien välityspalvelut. Välityspalvelun tarjoaja varmistaisi jatkossa sen, että kuljetuksesta vastaavalla kuljetustoiminnan harjoittajalla on liikennelupa tai että sen maksamat korvaukset ovat alle pienimuotoisen toiminnan rajan.

Liikennekaarta on valmisteltu rinnakkain valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon uudistuksen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?