Video Helsingistä: Kuski koukkasi bussin ja punaisten valojen ohi jalkakäytävän kautta - Autot - Ilta-Sanomat

Video Helsingistä: Kuski koukkasi bussin ja punaisten valojen ohi jalkakäytävän kautta

Liikenteessä on monenlaista kulkijaa. Helsingin Roihuvuoressa nähtiin erikoisia liikkeitä torstaina aamulla.

15.4.2016 15:32

HELSINGIN Sanomien kuvaaja Janne Järvinen ajoi Roihuvuoressa pitkin Roihuvuorentietä torstaina kello 8.25 aikaan. Bussipysäkillä liikennevalojen edessä seisoi bussi ja sen takana valkoinen henkilöauto. Järvinen arvelee niiden olleen paikallaan jo jonkin aikaa. Kun Järvinen oli ollut jonossa noin puolitoista minuuttia, alkoi tapahtua.

– Ensin henkilöauton kuljettaja nosti etupyörän vasemmalla puolella olleen korokkeen päälle. Vastaan tuli kuitenkin autoja, Järvinen kertoo.

Roihuvuorentiellä on parissa kohtaa keskellä tietä korokkeita, jotka estävät bussin ohittamisen.

Tältä pysäkin ympäristö näyttää Googlen Street View’ssä. Pysäkin edessä on liikennevalot, vasemmalla puolella on koroke.

TÄMÄN jälkeen tapahtui yllättävä liike. Järvisen mukaan auto peruutti ja koukkasi oikealle puolelle suoraan jaetulle jalkakäytävälle ja pyörätielle. Järvinen kuvasi tapahtumat videolle.

Videolta näkyy, kuinka auto kiersi bussin ja pysäkin. Samalla auto ohitti punaista näyttäneen liikennevalon ja kaartoi lopulta jonoon seuraaviin liikennevaloihin. Järvinen julkaisi videon ensin sosiaalisessa mediassa, koska hän halusi kiinnittää huomiota paikan vaarallisuuteen.

– Lähellä on koulu ja aamulla siinä kulkee paljon koululaisia ja pieniä lapsia. Juuri sillä hetkellä ei onneksi liikkunut pyöräilijöitä tai jalankulkijoita. Pyöräilijät tulevat alamäkeen välillä aika kovaa vauhtia, Järvinen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?