Genesis: Uusi automerkki Eurooppaan - Autot - Ilta-Sanomat

Eurooppaan on tulossa ihan uusi automerkki, kun Hyundain luksussisar ehtii tänne saakka

New York Concept on meillä vielä tuntemattoman Genesiksen pienin malli, jolla on tarkoitus kilpailla mm. BMW:n 3-sarjan kanssa.

Julkaistu: 24.3.2016 17:01

On mielenkiintoista nähdä, onnistuuko Genesis Eurooppaan tullessaan siinä, missä Lexus ja Infiniti ovat epäonnistuneet.

Eurooppa on erittäin vaikea paikka muualta tuleville. Tässä ei nyt oteta kantaa maahanmuuttokysymykseen, vaan nyt puhutaan ylellisten autojen markkinoista.

Mantereellamme Audilla, BMW:llä, Mercedes-Benzillä sekä jossain määrin Jaguarilla ja Volvolla on niin vahva asema, että muiden on hurjan vaikeaa päästä leikkiin mukaan.

Hyundai-konsernin valmistamien autojen muotoilusta vastaavan Peter Schreyerin luomus on persoonallinen.

Yhdysvalloissa kaikki on toisin, mitä etenkin Lexuksen vahva asema todistaa. Reilu neljännesvuosisata sitten Lexus ja Infiniti aloittivat toimintansa lähes yhtä aikaa ja Acura (Hondan premium-merkki) seurasi melkein heti perässä. Lexus kamppailee BMW:n ja Mercedes-Benzin kanssa vuosi toisensa jälkeen premium-merkkien ykkössijasta.

G-sarja

Hyundai on pohtinut jo pitkään ajatusta oman premium-merkin perustamisesta. Nyt se on ryhtynyt toimesta tuumaan ja Genesis kasvaa pian kolme mallia sisältäväksi tuoteperheeksi. Kookkaat ja ylelliset G90 sekä G80 saavat rinnalleen pienemmän G70:n, jonka tuloa New York Concept ennustaa. Sitten ovat vuorossa pari katumaasturia ja urheiluauto.

Eurooppalaisittain Genesiksen ongelma on dieselmoottorin puute. Kun sellainen saadaan voimanlähteeksi, ovat menestyksen mahdollisuudet paljon nykyistä paremmat. Jalan saaminen oven väliin voi olla äärimmäisen vaikeaa, sillä eurooppalaisille Genesis ei ole ainakaan toistaiseksi muuta kuin legendaarinen yhtye.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?