Autoliitto: Tiepalvelumiehen apu ei luuloista poiketen ole maksutonta, tästä kaikesta nykyään veloitetaan – toimenpidemaksu, hälytysraha... - Autot - Ilta-Sanomat

Autoliitto: Tiepalvelumiehen apu ei luuloista poiketen ole maksutonta, tästä kaikesta nykyään veloitetaan – toimenpidemaksu, hälytysraha...

Operaatio Pajunkissa päivystää taas perinteiseen tapaan pääsiäisliikenteessä. Aiemmista vuosista poiketen tiepalveluoperaatio kestää nyt yli viikon.

­

17.3.2016 19:01

Yleisen tiepalvelun perinteinen Operaatio Pajunkissa käynnistyy tällä kertaa jo perjantaina 18.3. ja se jatkuu aina pääsiäismaanantaihin 28.3. saakka.

Pajunkissan aikana vapaaehtoiset tiepalvelumiehet ovat tehostetusti valmiina auttamaan pulaan joutuneita tienkäyttäjiä.

Pyydä kustannusarvio etukäteen

Toisin kuin usein luullaan, tiepalvelumiehen apu ei ole maksutonta, Autoliitosta kerrotaan.

Tiepalvelumies laskuttaa asiakkaalta hälytysrahan, toimenpidemaksun sekä matkakulut. Mikäli avustuksessa tarvitaan varaosia, -renkaita tai polttoainetta, myös ne veloitetaan asiakkaalta. Maksullisuudesta huolimatta tiepalveluapu perustuu vapaaehtoisuuteen.

Avustushinnat ovat kuitenkin tyypillisesti edullisia huomioiden avustusajankohta ja harrastuksesta tiepalvelumiehelle itselleen aiheutuneet kulut, jotka ovat pääsääntöisesti tuloja suuremmat.

Soitettaessa Autoliiton tiepalvelukeskukseen, puhelu yhdistetään lähimmälle tiepalvelumiehelle tai hinausyhteistyökumppanille, mikäli tiepalvelumiestä ei tavoiteta tai asiakas niin haluaa.

– Asiakkaan kannattaa pyytää kustannusarvio ennen palvelun tilaamista. Näin vältytään mahdollisilta yllätyksiltä ja väärinkäsityksiltä, yleisestä tiepalvelusta vastaava Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen ohjeistaa.

Maltilla pääsiäisen viettoon

Jotta pääsiäisen ajan liikenne sujuisi turvallisesti, kannattaa turha kiire jättää pois.

– Kun päätiet ovat täynnä autoja, on järkevintä, turvallisinta ja sujuvinta ajaa hyvällä turvavälillä muun liikennevirran mukana. Turhat ohitukset aiheuttavat haitariliikettä, mikä puurouttaa liikennettä entisestään, Vesalainen muistuttaa.

Rengasvalintaan kannattaa myös kiinnittää huomiota.

– Etelässä on ollut jo hyvin keväisiä kelejä. Ennen pääsiäismatkaa ei kuitenkaan ole järkevää vaihtaa kesärenkaita alle. Sulamisvesien kastelemat tien pinnat jäätyvät petollisen liukkaaksi, kun ilman lämpötila laskee lähelle nollaa, Vesalainen muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?