Autoliike tempaisi mainoksella: ”Vähäpäästöisiin Volkswagen-autoihin Nokian testivoittajarenkaat kaupan päälle” - Autot - Ilta-Sanomat

Autoliike tempaisi mainoksella: ”Vähäpäästöisiin Volkswagen-autoihin Nokian testivoittajarenkaat kaupan päälle”

Mainoksen isä kertoo, ettei tarkoitus ole irvailla kohuissa ryvettyneille merkeille.

8.3.2016 18:30

Raisiolainen autoliike Visa-auto tempaisi ja laittoi tänään tiistaina Turun Sanomien etusivulle mainoksen, jossa yritys lupaa ”kaikkiin vähäpäästöisiin Volkswagen-autoihin Nokian testivoittajarenkaat kaupan päälle”.

Idea huomiota herättäneestä mainoksesta putkahti autoliikkeen myyntipäällikön Miikka Lännistön mieleen, sillä molemmat merkit ovat olleet viime aikoina paljon esillä. Visa-auton mainoksesta kertoi ensimmäisenä Yle.

– Se juolahti jostain syystä mieleen, kun molempia asioita sivuttiin jossain uutisessa. Ajattelin, että voisimme käyttää niitä jollain tavalla eduksi, Lännistö kertoo Ilta-Sanomille.

– Suoraan sanottuna uumoilin, että tällä voisi saada nimeä näkyville, hän mainitsee.

Visa-auto on aiemminkin tehnyt räväköitä mainoksia, mutta tällä kertaa huomio ylitti odotukset.

– Sosiaalisessa mediassa kiitosta on tullut. Myös yhteistyökumppanit ovat lähestyneet autoliikettä positiivisissa merkeissä.

”Tarkoitus ei ole irvailla”

Toistaiseksi mainos ei ole vaikuttanut Visa-auton myyntimääriin.

– Täytyy sanoa, että tänään on ollut vähän vaisumpi päivä, joten autoja ei ole mainoksen perusteella tultu kysymään. Toivottavasti huomenna tai ylihuomenna joku tulee, Lännistö pohtii.

Autokaupassa on viime aikoina eletty niukkoja aikoja, eivätkä kärryt ole käyneet kaupaksi muuallakaan. Kilpailu on kovaa ja Lännistön mukaan Visa-auto on halunnut erottua kauppojen joukosta juuri mainonnallaan.

– Tässä on menty pilke silmäkulmassa ja sillä tavalla huumorimielellä, ettei tarkoitus ole kenenkään mieltä pahoittaa ja tuskin kukaan pahoittaakaan.

Myöskään Nokian Renkaille tai Volkswagenille ei ole tarkoitus irvailla. Nokian Renkaat jäi hiljattain kiinni testihuijauksista. Volkswagen taas ryvettyi viime vuonna, kun Volkswagenin Passat- ja Jetta-dieselmallien päästöt olivatkin ilmoitettuja suurempia. Kävi ilmi, että autonvalmistaja oli huijannut testilaitteita.

Visa-Auton valikoimista molempia merkkejä löytyy vastaisuudessakin.

– Runsaissa määrin. Missään nimessä emme tule jatkossakaan niistä laistamaan. Toivotaan, että Volkkareita myydään muutamia kappaleita ja Nokian renkaita siinä sivussa, Lännistö sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?