Autot

Volvo haastaa tällä mallilla saksalaiset

rac

Julkaistu:

UUTUUS
Saksalaismerkit saavat uuden kilpailijan. ISTV näyttää Volvon uuden luksusmallin esittelyn suorana lähetyksenä Göteborgista.
Tilaisuuden on määrä alkaa kello 19.30 Suomen aikaa.

Uuden Volvo S90:n odotetaan kilpailevan asiakkaista BMW 5 -sarjan, Audi A6:n ja Mercedes-Benz E:n sekä brittiläis-intialaisen Jaguar XF:n kanssa.

Volvon nykyinen S80-sarja korvautuu mallinimellä S90. Se noudattaa muotokieleltään Volvon linjaa sikäli, että keulalta löytyvät maasturimallista löytyvät ”Thorin Vasara”-etuvalot, takavalo-osastolla puolestaan mennään Volvon tuoreimman muotokielen mukaan C-kirjaimen muotoisella valokalusteella.

Uusi Volvo S90 on varustettu kehittyneellä puoliautonomisella ajotoiminnolla. Pilot Assist -ajojärjestelmä käyttää ohjauspyörää hienovaraisesti ja pitää auton kaistaviivojen sisällä noin 130 km/h nopeuteen asti. Järjestelmän ei tarvitse enää seurata toista autoa.

Volvon edellinen S90 oli valmistajan viimeinen takavetoinen auto. Se pohjautui 960-sarjaan, ja sitä valmistettiin vielä vuoteen 1998 saakka, porrasperän ohella myös farmarikorisena V90-mallina. Myös uudesta S90:stä odotetaan farmariversiota myyntiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt