Volvo palauttaa legendaarisen mallinimen - Autot - Ilta-Sanomat

Volvo palauttaa legendaarisen mallinimen

Volvon malliston uudistuminen jatkuu.

Volvo paljastaa hitusen S90:n linjoista.

27.11.2015 11:11

Kun skandinaavisen vähäeleisesti muotoiltu XC90 on saatu markkinoille, on toisen ison kokoluokan auton vuoro.

Volvo on paljastanut ensimmäiset puoliviralliset teaser-kuvat uudesta isosta mallisarjasta. Jo nyt XC90:ssä käytössä olevalla SPA-alustarakenteelle perustuva ja nykyisen ikääntyneen S80-sarjan korvaavaa uutuus on nimeltään S90.

Malli esitellään hyvin pian, itse asiassa jo Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa, ja myyntiin sitä on syytä odottaa syksyllä 2016.

Uusi S90 noudattaa muotokieleltään Volvon linjaa siltä osin, että malliston ylimmälle oksalle kuuluvana se lienee varsin konservatiivisesti muotoiltu laite. Keulalta löytyvät maasturimallista löytyvät ”Thorin Vasara”-etuvalot, takavalo-osastolla puolestaan mennään Volvon tuoreimman muotokielen mukaan C-kirjaimen muotoisella valokalusteella.

Takavalot: Volvon tuoreimman muotokielen mukaan mennään C-kirjaimen muotoisella valokalusteella.

Teknisten ratkaisujen voi olettaa olevaan kokolailla suoraa lainaa maasturi-isoveljestä. Moottoriksi voi valita vain kaksilitraisia nelisylinterisiä rivimoottoreita, mutta polttoaineeksi pääse valitsemaan joko dieselin tai bensiinin. Molemmista on lukuisia eri tehoversioita tarjolla, ja kruununa komeilee 400-hevosvoimainen, nelivetoinen Twin Engine -hybridi.

Auton ilmiasuun ja designiin tuodaan todennäköisesti samanlaisia elementtejä kuin muissakin uuden sukupolven Volvoissa: materiaalit valitaan lähtökohtaisesti ruotsalaisilta toimittajilta puuta ja nahkaa myöden, samoin lienee syytä olettaa että S90:iin saisi myös Orreforsin kristallista valmistetun vaihdekepin nupin.

Volvon edellinen S90 oli valmistajan viimeinen takavetoinen auto. Se pohjautui 960-sarjaan, ja sitä valmistettiin vielä vuoteen 1998 saakka, porrasperän ohella myös farmarikorisena V90-mallina. Myös uudesta S90:sta odotetaan farmariversiota myyntiin, todennäköisesti vuodeksi 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?