Fiat 124 Spider palaa markkinoille 2016 - Autot - Ilta-Sanomat

Uusi takavetoinen pikkusportti palaa – ensiesittelystä 50 vuotta!

Julkaistu: 19.11.2015 10:17

Fiat 124 Spider palaa markkinoille ensi vuonna.

Uuden 124 Spiderin perusrakenteena on uusi, kevyt ja jäykkä alusta, mutta painonsäästöä on saatu myös alumiinisen etukannen, takakannen (eli ns. konepellin ja tavaratilan luukun), istuinten vahvistettujen runkojen sekä manuaalisesti toimivan kangaskaton avulla. Kangaskaton käytöstä kerrotaan tehdyn erityisen helpon ja toiminnaltaan nerokkaan.

Uusi 124 Spider on takavetoinen, kuten urheiluautopuristit tavallisesti toivovat. Urheilullisissa autoissa keveys ja takavetoisista autoista tuttu ajamisen hauskuus pääsevät oikeuksiinsa, vaikka tehoa ei olisikaan suunnattomasti tarjolla. Ketteryys, tasapainoiset ajo-ominaisuudet sekä hyvät jarrut yhdistettynä joustavaan moottoriin voivat tehdä ajamisesta erittäin nautinnollista.

Fiat 124 Spiderin voimanlähteenä toimii 140 hevosvoiman 1,4-litrainen turboahdettu MultiAir-moottori, joka tarjoaa vääntöä 240 newtonmetriä. Vaihteisto on kuusiportainen, tiheästi välitetty manuaali.

Kuljettajan työtila näyttää tältä.

Autosta tulee saataville kaksi varustetasoa, 124 Spider sekä 124 Spider Lusso. Paremmin varustellussa Lussossa tärkeimmät eroavuudet ovat 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastointi sekä premium-tason nahkaverhoilu.

Fiat 124 Spider ensiesitellään Los Angelesin kansainvälisessä autonäyttelyssä ja se tulee myyntiin Euroopassa kesällä 2016. Alkuperäinen 124 Spider esiteltiin marraskuussa 1966 Torinon autonäyttelyssä.