Trafi sallii nyt kokonaan uuden varusteen kaikkiin polkupyöriin – ”voi asentaa lokakuun alusta alkaen” - Autot - Ilta-Sanomat

Trafi sallii nyt kokonaan uuden varusteen kaikkiin polkupyöriin – ”voi asentaa lokakuun alusta alkaen”

Lokakuun 2015 alusta alkaen polkupyöriin voi asentaa suuntavalaisimet eli vilkut.

Polkupyörän valaisinsäädökset muuttuvat.

25.9.2015 9:42

Vilkkujen ohella myös muut keltaiset tai ruskeankeltaiset sivuille suunnatut valaisimet ovat lokakuun alusta alkaen sallittuja kaikissa polkupyörissä.

Pyöräilijän tulee käyttää valoja pimeän tai hämärän aikaan. Valoja edellytetään myös silloin, kun näkyvyys on huono. Etuvalo on pakollinen, mutta myös takavaloa on hyvä käyttää. Myös pyöräilijään kiinnitettävät valaisimet ovat sallittuja, esimerkiksi otsalamppua voi lokakuusta alkaen käyttää polkupyörän ajovalona.

– Uudet LED-valaisimet ovat parhaimmillaan hyvin tehokkaita. Oman näkyvyyden lisäksi pyöräilijöiden olisi hyvä muistaa, että polkupyörien valot eivät saa häikäistä muiden ajoneuvojen kuljettajia. Laissa ei määritellä tarkkoja rajoja häikäisylle, mutta kanssakulkijat kannattaa huomioida myös tässä asiassa, huomauttaa erityisasiantuntija Timo Kärkkäinen.

Valojen lisäksi pyöräilijän on huolehdittava pyörän heijastimista. Uudessa pyörässä tulee olla etu-, taka- ja poljinheijastimet sekä heijastimet pyörän sivuilla tai heijastavat renkaat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?